Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 februari 2018

Flinke groei eindelijk in zicht: Bitcoin, NEO en meer schieten omhoog

2018 begon op een heftige manier voor eigenaren van cryptocurrency. Na maanden vol explosieve groei zakte de markt opeens in. Munten zoals Bitcoin halveerden in waarde, koersen schoten in het rood. Vooral voor kersverse investeerders was het flink schrikken. Waar zij in de feestmaanden profiteerden van de volatiliteit, maakten ze opeens kennis met de keerzijde. Ervaren investeerders waarschuwden meteen al dat dit soort dalingen jaarlijks plaatsvinden. 

Lichtpuntje aan het einde van de tunnel voor Bitcoin en co.

Een lichtpuntje aan het einde van de tunnel dus. Nu lijkt het erop dat het lichtpuntje op een rap tempo groter wordt. Bitcoin wist de afgelopen dagen relatief stabiel te blijven. De munt zakte door de 10.000 dollar en tikte zelfs de 6.000 dollar aan, maar blijft nu al een aantal dagen stabiel boven de 8.000 dollar zweven. Sterker nog, de 9.000 dollar is al voorzichtig in het vizier.

Klik hier om erachter te komen hoeveel Bitcoin waard gaat worden volgens kenners

Goed nieuws dus. Het geldt gelukkig voor bijna alle cryptocoins, vooral in de top 10 qua marketcap. Bitcoin Cash is op het moment van schrijven bijvoorbeeld met 2,49 procent in waarde gestegen, en NEO behaalde zelfs 8,83 procent groei in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin groei goed nieuws

Het is nog niet de explosieve groei die we gewend zijn geraakt, maar wel de voorbode daarvan. Analisten voorspellen dat de markt zich opmaakt voor een nieuwe periode van stevige groei. De paniek die de afgelopen maanden ontstond lijkt grotendeels voorbij te zijn. Ondertussen duikt er ook steeds meer goed nieuws op.

Stuk voor stuk maatregelen en initiatieven die wijzen op een markt die serieus is, een markt die here to stay is.

Steeds meer goed nieuws

IJsland overweegt bijvoorbeeld een Bitcoin mining-belasting. Dat klinkt als slecht nieuws, maar het legitimeert juist de industrie. Door het klimaat en toegang tot duurzame energiebronnen trekken steeds meer mining-bedrijven naar het koude land. In plaats van de industrie te verbannen, zoals China overweegt, omarmt IJsland het juist met serieuze maatregelen.

Bovendien doken er afgelopen weken steeds meer kleine banken uit onder andere Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein op, die het handelen in Bitcoin willen ondersteunen en begeleiden. Ondertussen komt er ook goed nieuws uit de Verenigde Staten. Een intern rapport van JPMorgan, een van de grootste Amerikaanse banken, bevestigt dat cryptocurrency niet zullen verdwijnen en dat je cryptocoins nodig hebt voor de blockchain-technologie. Of de bank het nou leuk vindt of niet, het is toch tot die conclusie gekomen.

Bitcoin groei goed nieuws

Ook uit Japan komt geweldig nieuws: het land blijft ondanks strengere regels en maatregelen optimistisch. De Japanse overheid bevestigt zelfs dat het de leiding hoopt te nemen in de cryptocurrency-race. Daarnaast meldt het Amerikaanse CNN dat verzekeraars werken aan verzekeringen voor cryptocurrency.

Basis voor groei en legitimering

Stuk voor stuk maatregelen en initiatieven die wijzen op een markt die serieus is, een markt die here to stay is. Vergis je echter niet. Er moeten nog een hoop obstakels overwonnen worden, en de maatregelen van angstige en sceptische overheden vliegen je nog steeds om de oren. Toch is er weer een basis voor groei. Als we al het nieuws en de grafieken van voorgaande jaren moeten geloven, komen er mooie maanden aan voor eigenaren van cryptocurrency.

Sterker nog, deze invloedrijke kenner rekent zelfs op een bizarre stijging in waarde voor Bitcoin. Hier lees je er meer over. Check hier ook welke veelbelovende coins wellicht veel meer op gaan leveren dan Bitcoin, en schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je als eerste het laatste nieuws te zien krijgt.

Reageer op artikel:
Flinke groei eindelijk in zicht: Bitcoin, NEO en meer schieten omhoog
Sluiten