Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 jan 2018

Groene cijfers: Bitcoin, Ripple en NEO knallen weer

Bitcoin werd deze week voor de zoveelste keer doodverklaard. Na het aantikken van de 20.000 dollar werd een absoluut dieptepunt bereikt: de cryptocoin dook onder de 10.000 dollar. Geheel in lijn met de volatiliteit die met deze gekte gepaard gaat, maar toch was het even schrikken. Kersverse investeerders hebben in de meeste gevallen enkel de rit omhoog meegemaakt. 

Eindelijk weer groene cijfers voor Bitcoin

Zoals we je in dit artikel uitleggen, gebeurt dit vrijwel elk jaar. Het waren een drietal enge dagen, maar het lijkt erop dat de boel weer bijtrekt. De meeste grafieken en tabellen tonen weer groene cijfers. Vooral NEO gaat flink uit de startblokken. De ‘Chinese Bitcoin’ heeft sowieso een sterke maand achter de rug. Hier check je waarom je (niet) in die munt moet investeren.

Bitcoin koers cryptocurrency
De markt trekt weer aan

Wanneer Bitcoin explosief stijgt, volgen vaak andere coins. Helaas geldt dat ook wanneer de koers daalt. Het gevolg is dat panikerende investeerders nergens heen kunnen met hun geld. Vooral wanneer men op de korte termijn gefocust is, lijkt de markt soms uitzichtloos. De enige optie die dan resteert, is je geld uit de cryptomarkt trekken. Vervolgens zakt de markt nog verder in.

Kijk naar de lange termijn

Op de lange termijn is er waarschijnlijk/hopelijk niks aan de hand. Sterker nog, terugkijkend op 2017 kun je enkel de conclusie trekken dat Bitcoin vorig jaar drie keer zulke drops heeft meegemaakt. Sterker nog, soms was het procentuele verschil zelfs veel groter. Ondertussen kruipt de munt stevig omhoog. Op het moment van schrijven wordt de 12.000 dollar weer bijna aangetikt.

Bitcoin koers cryptocurrency
Bitcoin in 2017

Het laat maar zien hoe verwend we zijn. De volatiliteit is zo extreem, maar dat werkt twee kanten op. De eerste grote investeerders beginnen alweer geld in Bitcoin te pompen. Het is voor hen een mooi moment om goedkoop een flinke hoeveelheid in te slaan. De kans dat het voorgoed voorbij is, is immers nihil. Zo wordt er flink winst gemaakt, gezien alle groei relatief is.

Voorlopig is het echter nog niet gedaan met de dalingen. Steeds meer overheden geven aan bezig te zijn met wetgeving rondom cryptocurrency. Dat soort nieuws zal voor panieksituaties blijven zorgen. Houd dan altijd de bovenstaande grafiek in het achterhoofd en denk aan de lange termijn. Uiteindelijk blijft het jouw eigen keuze. Het nut van een munt vormt de basis van succes. Hype zorgt enkel voor knallers op de korte termijn. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates.

Reageer op artikel:
Groene cijfers: Bitcoin, Ripple en NEO knallen weer
Sluiten