Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Crypto update: Bitcoin gelijk & crypto daalt, Elon Musk faalt. Ruzie Binance

Bij het sluiten van de Amerikaanse handelsweek leggen wij de live Bitcoin prijs en prijzen van de top 25 cryptomunten vast. Daarnaast bekijken we hoe Elon Musk faalt en Binance in de problemen dreigt te raken.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, cryptomarkt negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.305,88 ($ 33,456,74). Dit is 0,07% hoger dan tijdens de sluiting van de Amerikaanse cryptomarkt gisterenavond, maar onder de kritische grens om van een bull-run te spreken.

Overigens is de hele cryptomarkt in lichte mineur. We zien hier en daar kleine positieve resultaten van minder dan 1 %, terwijl de verliezen oplopen tot 6,89% voor InternetComputer (ICP). Uiteraard kun je op de site van Tradingview.com 24 uur per dag, dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen volgen.

Bitcoin beleggers wellicht in problemen door Binance

Binance wordt door velen gezien als de grootste cryptobeurs ter wereld. Hoge bomen vangen veel wind en dat gezegde geldt hier ook. Binance komt namelijk in steeds meer landen in de problemen. Wij geven een klein overzicht:

  • Japan heeft een waarschuwing uitgegeven dat Binance geen zaken mag doen in het land;
  • Amerika heeft een onderzoek ingesteld naar de activiteiten van Binance en verdenkt het van het illegaal aanbieden van diensten.
  • Binance trok zich terug uit Ontario nadat andere cryptobeurzen onder vuur kwamen te liggen;
  • Ook de autoriteiten van de Cayman Eilanden hebben de beurs in onderzoek.
  • Thailand’s SEC diende gisteren een aanklacht tegen Binance in.

Dit valt allemaal samen met de aankondiging van de Britse Autoriteiten waarin zij Binance verboden om nog activiteiten uit te oefenen. Alsof dat alles nog niet genoeg was kreeg men ook nog de spot van grootste concurrent Coinbase over zich heen.

Bitcoin beleggers en andere handelaren in cryptomunten kunnen natuurlijk gewoon Binance blijven gebruiken. Zij moeten zich er wel op voorbereiden dat bepaalde landen toegang tot de beurs kunnen verbieden en dat problemen bij de grootste beurs tot onrust (en koersverlies) kunnen leiden.

Elon Musk faalt in opdrijven DogeCoin

Elon Musk had weer jeuk aan de Twitter-duim en ging deze keer weer een poging wagen om met een paar schalkse memes de koers van DogeCoin op te drijven. Inmiddels lijkt de markt echter een beetje klaar met de hondenliefhebber en Bitcoin bespeler. De koers van de munt reageerde namelijk niet tot nauwelijks en noteert nu zelfs 1,85% verlies.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!