Tech 7 dec 2018 Noah Korevaar

Bitcoin tikt nieuw dieptepunt voor 2018 aan

Het is weer eens zo ver, vlak voor het weekend. Bitcoin heeft een nieuw dieptepunt voor 2018 aangetikt afgelopen nacht. ‘S werelds grootste cryptocurrency dook 11 procent in waarde, met als eindresultaat een prijspunt van 3306 dollar.

Bitcoin tikt opnieuw dieptepunt aan

Het vorige diepterecord van dit jaar was 3640 dollar. Sinds het dieptepunt van vannacht is de munt weer rustig gaan herstellen, maar Bitcoin zit nog steeds onder de 3500 dollar op het moment van schrijven.

De afgelopen 24 uur is de marketcap van de digitale munt dan ook met 4.8 miljard dollar gezakt. De afgelopen week schoot de marketcap zelfs 14 miljard dollar in het rood. Een bekend analist beschreef het proces als investeerders die naar de nooduitgang rennen. Hij is echter nog steeds optimistisch, en hier lees je waarom.

Met deze trend zet het proces dat een maand geleden ingezet werd, gewoon door. Toen werd de ondergrens van 6000 dollar genadeloos doorbroken. Men begon massaal zijn Bitcoin te verkopen, een beweging die ook ontstond in de bredere cryptomarkt.

Bitcoin

Bitcoin is nu zijn meeste winst van de explosie van oktober, november en december vorig jaar kwijt. Daarmee zit de munt nu 84.28 procent onder zijn hoogtepunt van vorig jaar. Over een periode van twee jaar zit de munt alsnog dik in het groen.

Ten opzichte van een jaar geleden hebben we te maken met een daling van 64 procent. Bitcoin is overigens niet de enige munt die een klap heeft geïncasseerd. Ethereum, XLM en Bitcoin Cash doken allemaal 11-15 procent in waarde.

De totale marketcap van de cryptomarkt kreeg ook een flinke klap. Daar werd opnieuw 11.5 miljard dollar vanaf getrokken, met als eindresultaat een marketcap van 110.6 miljard dollar. Op 8 januari stond diezelfde teller nog op de 813 miljard…

Reageer op artikel:
Bitcoin tikt nieuw dieptepunt voor 2018 aan
Sluiten