Tech 20 dec 2018 Noah Korevaar

‘Bitcoin bereikt nieuwe hoogtes in 2019’, maar waar is de bodem?

De cryptomarkt is nou niet bepaald in dezelfde staat als exact een jaar geleden. Toen tikte bijvoorbeeld Bitcoin een recordprijs aan. Sindsdien is de markt voor een groot deel ingezakt. Toch is dat niet de eerste keer, en zijn er nog steeds prominente namen in de industrie die volledig in de cryptomarkt vertrouwen.

Bitcoin in 2019

Een van hen is Mike Kayamori, CEO van een Japanse cryptocurrency-exchange genaamd Quinone. Bloomberg TV interviewde hem over de huidige cijfers en het komende jaar van Bitcoin. Daarin onthult de Japanner dat hij er vertrouwen in heeft dat Bitcoin nog voor het einde van 2019 weer een recordwaarde zal hebben.

Boven de bijna 20.000 dollar van eind vorig jaar dus. Na de neerwaartse spiraal die we sindsdien hebben meegemaakt lijken recordprijzen verder weg dan ooit. Kayamori geeft de schuld aan het gebrek aan nieuwe stimulans. “Er is niks nieuws, geen katalysator om de markt voort te stuwen.”

Hij verwacht echter dat de boel weer op gang zal komen volgend jaar, vooral in Japan. Daar moeten exchanges aan gloednieuwe regulatie voldoen, en het cryptolandschap is daar zo volwassen geworden dat traditionele partijen naar verwachting in 2019 de markt zullen betreden. Precies de factor waar we wereldwijd al heel 2018 op wachten als basis voor verdere groei.

Waar is de bodem?

Door de nieuwe wetgeving worden investeerders beter beschermd, terwijl de adoptie van blockchain-projecten wordt gestimuleerd. Zo is alleen al de basis voor initial coin offerings (ICO) al een stuk beter geregeld dan in veel andere landen.

Kayamori werd ook nog kort naar de bodem van ‘s werelds grootste cryptocurrency gevraagd. Bitcoin dus. Hij benadrukte in zijn antwoord dat de cryptocurrency het nog slechter heeft gedaan dan men verwachtte, en dat velen dachten dat de 4000 dollar een technische bodem zou vormen. “Ik weet het niet. Niemand weet het. Maar, als je naar de historische patronen kijkt en hoe de markt zich nu beweegt, dan denk ik dat we dicht op de bodem zitten.”

De Japanner had net zoals vele anderen verwacht dat Bitcoin dit najaar een comeback zou gaan maken, maar erkent dat die kans ondertussen vrijwel nul is. Hij wijst echter naar de komst van diensten als Fidelity Digital Asset Services, Bakkt en andere investeer-gefocuste producten in begin 2019 als de drijfveren achter “nieuw momentum en sentiment”, die voor een drastische rebound kunnen gaan zorgen. We zijn zeer benieuwd!

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Bitcoin bereikt nieuwe hoogtes in 2019’, maar waar is de bodem?
Sluiten