Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Volgens deze kenners ligt Bitcoin op recordkoers (en ander nieuws)

Het Bitcoin nieuwsoverzicht van vandaag biedt weer volop analyses en achtergronden. Het blijft opvallend om te zien hoe sommige meningen uiteen blijven lopen. Zo zien we dat de ene crypto-veteraan aan nieuwe koersbodems denkt. De andere Bitcoin-miljonair voorziet juist nieuwe hoogtepunten. Wie het weet mag het zeggen, maar als je het laatste nieuws volgt kun je in ieder geval jouw eigen mening vormen. Wij zetten de nieuwste feiten en meningen voor je op een rij.

De Bitcoin gaat voor een record

Dat de koers van de Bitcoin voor records gaat zorgen verwachten de meeste crypto-insiders wel. Of dat record positief of negatief gaat zijn is een vraag die een minder eenduidig antwoord oproept. Toen de Bitcoin-koers vorige week explodeerde leek het duidelijk. De experts trokken de voorspellingen voor nieuwe koerspieken weer uit de kast. Nu we een week later zien dat de stijging niet hard doorzet twijfelt men. Sommige veteranen, zoals Vinny Lingham, zeggen openlijk dat ze denken dat er nog een correctie met wellicht een nieuwe koersbodem komt.

Anderen, zoals Bitcoin-miljonair Tim Draper zien juist een revolutie aankomen. Hij verwacht dat de koers van de Bitcoin in 2022 met liefst 4.900% gestegen zal zijn. De massa-adoptie is volgens hem een kwestie van tijd en dan gaat de Bitcoin pas echt domineren, zo is zijn visie.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd of dat gaat lukken, maar laten we eest het nieuws op korte termijn bekijken.

Bitcoin nieuws

Volgens deze analyse is de Bitcoin qua koersontwikkeling terug op het niveau net na de manie in 2017. Een verdere daling ligt dan ook voor de hand. De FED leek de Bitcoin te hulp te komen door de financiële stabiliteit van Amerika te betwisten. Ook het Brexit-nieuws zou volgens de klassieke benadering, waarbij Bitcoin het traditionele geld moet verslaan in betrouwbaarheid, een koersstijging in de hand moeten werken. De munt reageert niet zoals verwacht en daalt vanochtend. Reden voor een van de grootste cryptomiljardairs van China om een sombere visie te delen. Ook steeds meer westerse analisten zien nog een koersval voordat de bulls echt losbreken.

Nieuws over cryptomunten

Naast de Bitcoin zorgen ook de andere cryptomunten voor nieuws.

Zo heeft ook Ethereum (ETH) het moeilijk. De koers blijft rond $ 170,- hangen, waardoor de druk om te verkopen toeneemt.

De Ripple (XRP) is volgens analisten al een tijd op weg naar een nieuw koersrecord. Helaas heeft de markt altijd gelijk en die laat een dalende trend zien.

De best presterende top-25 cryptomunt van dit moment is de Tezos (XTZ), maar daar ligt een koersdaling op de loer, zo blijkt uit deze analyse.

In deze algemene crypto-analyse zien we de cijfers en koersverwachtingen voor de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten.

Ander cryptonieuws

Het IMF is overtuigd van de waarde van cryptomunten en ziet dat zij het financiële systeem in beweging brengen.

Ook de Blockchain, die achter veel cryptomunten de technische disrupter is, mag zich in de belangstelling verheugen. Zo denkt men dat 10% van de wereldwijde welvaart in 2027 op de BlockChain is opgeslagen. Ook voor Blockchain lijkt massa-adoptie een kwestie van tijd. Het wordt namelijk steeds makkelijker om jouw eigen Blockchain te starten.

Als we het het nieuwsbeeld van vanmorgen bekijken lijkt de waan van de dag momenteel te regeren en lijken experts van mening te verschillen over de komende koersen. Het is dan ook verstandig om het nieuws en de live koersen te blijven volgen. Zo kun je jouw eigen plan trekken voor de komende tijd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Volgens deze kenners ligt Bitcoin op recordkoers (en ander nieuws)
Sluiten