Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 nov 2018

November begint: Bitcoin’s klok gaat tikken richting 2015

Het einde van 2018 staat voor de deur, nu we de feestmaanden in gaan. ‘Eind 2018’ was altijd een veilige, verre toekomst voor analist en speculanten. De grootse voorspellingen rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies vlogen je begin dit jaar om de oren. Na de rode cijfers zou de cryptomarkt opnieuw gaan ontploffen, net als vorig jaar.

November is aangebroken: Bitcoin’s klok tikt

Heb geduld, heb geduld, dat was de afgelopen maanden het devies. De markt zou immers eind van dit jaar omhoog gaan schieten. Nu de laatste twee maanden van 2018 aangebroken zijn, lijken de voorspelde cijfers steeds verder weg. Onmogelijk zelfs.

Steeds meer experts stellen hun targets dan ook stilletjes bij. Nog zestig dagen te gaan. Met de opvallend stabiele maand die we achter de rug hebben, is het maar de vraag of dat genoeg tijd is voor Bitcoin om significante moves te maken.

Sinds 2015 is Bitcoin meerdere keren tijdens de laatste maanden van het jaar ontploft. In december 2016 schoot de digitale munt richting de 1000 dollar. Nu een ‘klein bedrag’, toen een bizarre situatie. Dat laat maar weer eens zien hoe goed het met de markt gaat, als je niet zo fixeert op de korte termijn.

December 2017 weten we allemaal nog. Toen schoot de munt richting een recordkoers van bijna 20.000 dollar. Vooral 2015 is echter veelzeggend in dit geval. De trends van 2018 komen namelijk op een opvallende manier overeen met dat jaar.

Het verleden is echter zelden een garantie voor de toekomst

In 2015 zakte Bitcoin onder de 200 dollar in januari, en ontstond er paniek. De munt was al jaren aan het dalen sinds het hoogtepunt van over de 1000 dollar in 2013. 2014 werd in ieder geval geëindigd rondom de 400 dollar.

De rest van 2015 bleef de munt een beetje aanmodderen, net zoals dit jaar gebeurde. En ja hoor, toen ontplofte Bitcoin opeens in november richting nieuwe hoogtepunten. Exact waar analisten dit jaar op hopen. Het verleden is echter zelden een garantie voor de toekomst.

De belofte is groot, maar de klok begint nu wel te tikken. November was altijd veilig, ver weg, maar nu is de maand toch echt aangebroken. Tot nu waren november en december altijd roerige periodes voor de cryptomarkt, dus de kans is groot dat je nu ook grote verschuivingen gaat zien. Of je er dit jaar blij van gaat worden, is maar de vraag..

?Check ook: Slecht nieuws voor Bitcoin: heb je geduld voor decennia of 18 maanden?

Reageer op artikel:
November begint: Bitcoin’s klok gaat tikken richting 2015
Sluiten