Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 jan 2019

Nucleaire winter: Waarom Bitcoin onder 3000 dollar catastrofaal zou zijn

Bitcoin stevent snel op een naar record af, zo schreven we eerder deze week nog. Binnenkort kun je de huidige bear market namelijk bestempelen als de langste in de 10-jarige geschiedenis van BTC. Het kan echter nog veel erger uitpakken.

Bitcoin in een nucleaire winter

Althans, dat beweert Vinny Lingham. Hij is general partner bij cryptofonds Multicoin Capital en CEO bij Civic. Geen kleine naam dus.

Volgens hem kan Bitcoin op serieuze problemen rekenen als de cryptocurrency onder de 3000 dollar zakt. Als de munt onder die cruciale grens zakt, dan zal de huidige cryptowinter volgens de expert veranderen in een “nucleaire winter.”

De afgelopen maanden is ‘s werelds grootste cryptocurrency relatief stabiel gebleven, tussen de 3500 dollar en 4000 dollar. Op 14 december ging het bijna mis, toen de koers gevaarlijk dichtbij de 3000 dollar kwam. Dat was jaarlijks dieptepunt.

Somber beeld

Ook de gereputeerde investeer Mark Dow schetst een somber beeld. Hij wijst erop dat de vorige keer dat Bitcoin op een dergelijk prijspunt stabiliteit toonde voor een langere tijd, dat het meteen leidde tot een daling van 50 procent.

Als de cryptomarkt diezelfde trend herhaalt, dan kan Bitcoin dus nog verder gaan zakken dan in november en december 2018. Oftewel, volgens Dow is de kans aanwezig dat we de bodem van de bear market nog tegen moeten gaan komen.

Kyle Samani, medeoprichter en general partner bij Multicoin Capital, beweert dat de crypto bear market pas voorbij is als meer exchanges hun deuren sluiten. Hij wijst erop dat waar het volume van Ethereum en Bitcoin relatief hoog blijft, de rest van de markt met een substantieel teruggelopen handelsvolume kampt.

Die terugloop kan in grote markten als Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten tot liquiditeitsproblemen voor de exchanges leiden.

Exchanges in de problemen, nieuwe bodems voor cryptocurrencies en falende ICO’s: bereid je voor op een koude, zeer koude cryptowinter. Of komt het allemaal alsnog goed in mei?

Vinny Lingham

Reageer op artikel:
Nucleaire winter: Waarom Bitcoin onder 3000 dollar catastrofaal zou zijn
Sluiten