Drie manieren waarop Bitcoin weer gaat stijgen

Er lijkt weer een stijgende lijn bij Bitcoin te zijn en volgens verschillende analisten zal deze dit jaar nieuwe hoogtepunten bereiken. Brian Kelly van CNBC’s Fast Money en de oprichter van BKCM geef drie redenen waarom de waarde van de cryptocurrency de komende tijd verder zal gaan stijgen.

Validatie door Goldman Sachs

Volgens Kelly draagt de investeringsbank Goldman Sachs een grote bijdrage aan het omhoog helpen van de cryptocoin. De bank bevestigde onlangs namelijk bezig te zijn met de ontwikkeling van een cryptocurrency handelsafdeling. Dat is uiteraard een grote stap voor de cryptocurrencywereld, aangezien Goldman Sachs een instituut is dat serieus wordt genomen in de financiële wereld. Deze stap zorgt voor meer liquiditeit en het volwassener worden van de cryptocurrency.

Bitcoin

Overweldigende vraag cliënten naar Bitcoin

Het lijkt echter alsof de investeringsbank het niet doet omdat ze zoveel vertrouwen hebben in Bitcoin, maar omdat er zoveel vraag is naar de coin vanuit de cliënten. Rana Yared van Goldman Sachs geeft aan dat de Goldman Sachs hoofden nogal sceptisch staan tegenover bitcoin, maar dat er een overweldigende vraag is naar de coin. Cliënten willen Bitcoin als een alternatief investeringsmiddelsmiddel gebruiken en bij Goldman Sachs is de klant duidelijk nog steeds koning.

Duidelijkheid van regelgevers

Een tweede reden waarom Bitcoin het volgens Kelly de komende tijd goed gaat doen, is omdat er nu wat meer duidelijkheid is over de cryptocoin uit de hoek van regelgevers. De Amerikaanse Securities and  Exchange Commission (SEC) heeft onlangs voor opheldering gezorgd met betrekking tot de legaliteit van Bitcoin. SEC voorzitten Jay Clayton laat weten dat Bitcoin een ruilmiddel en een cryptoasset is. het zou echter niet een soort effect zijn, welke een financiële waarde vertegenwoordigt. De meeste mensen zien het ook als valuta, aangezien het niet gekoppeld is aan een enkele organisatie, institutie of een bedrijf.

Bitcoin

Blockchain week

Als derde reden voor het succes van Bitcoin noemt Kelly het Blockchain Week evenement in New York dat 11 mei van start gaat. Coindesk werkt hierbij samen met de New York City Economic Development Corporation  om New York te showcasen als een rijzende ster wat betreft blockchain banen. Tijdens het evenement zal ook de allereerste blockchain banenmarkt plaatsvinden. Dit event zou volgens Kelly een positieve invloed moeten hebben op de waarde van Bitcoin en de cryptocurrency een verdere boost geven.

Vorige maand schreven we over drie andere redenen, die ervoor zouden zorgen dat Bitcoin een boost krijgt. Het lijkt erop dat ze hun werk hebben gedaan en aan het doen zijn. De waarde is nu rond de 9.000 dollar, waar het eerst een hele tijd rond de 7.000 dollar bleef hangen.

CCN

Reageer op artikel:
Drie manieren waarop Bitcoin weer gaat stijgen
Sluiten