Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 mei 2019

Dit is waarom de Bitcoin ondanks de koersstijging een koopje is

Wie de afgelopen week de koers van de Bitcoin (BTC) heeft gevolgd kan niet ontgaan zijn dat de koers een sprong gemaakt heeft. In een week tijd zijn we van $ 6.000,- naar $ 8.000,- gegaan. Veel mensen zijn bang dat de rally ervoor zorgt dat de Bitcoin te duur is. Volgens analisten is het tegendeel het geval. De Bitcoin is volgens hen ook nu nog een koopje. Wij zetten hun argumenten op een rij.

De Bitcoin een koopje?

De fair value ofwel reële waarde is een theoretische waardebepaling van de Bitcoin. Uit analyses van Fundstrat’s Tom Lee blijkt dat deze nog lang niet bereikt is. Hij baseert de fair value van de Bitcoin op het aantal Bitcoin-adressen en de activiteit per gebruiker. Deze berekening vormt een ratio. Deze ratio is volgens Lee de multiplier die bepaalt wat de fair value van een Bitcoin is. De fair value is, nog steeds volgens Lee, gebaseerd op de break-even koers om een Bitcoin te minen. Deze ligt momenteel rond de $ 5.000,-. Afhankelijk van de multiplier moet je deze koers met een factor tot 2,5 vermenigvuldigen. Wanneer je zijn berekening toepast is de fair value van de Bitcoin, nog voor de rally van de laatste dagen gemeten, zo’n $ 14.000,-. Daar zijn we uiteraard nog niet.

Ook Microsoft zorgt voor onderwaardering van de Bitcoin

Waar veel tech-bedrijven al een tijd van de daken schreeuwen dat de Blockchain de nieuwe katalysator wordt bleef Microsoft stil. Toch komen nu de eerste contouren van de plannen van Microsoft naar voren. Het enige dat zij tot nu toe concreet bevestigd hebben is dat de Bitcoin-blockchain hun partner voor ontwikkeling wordt. Hiermee ligt er voor de Bitcoin een enorme gebruikersdatabase open. Zeker omdat Microsoft zinspeelt op digitale toegangstechnieken voor software. Deze stap bevestigt de waarde van Bitcoin en Blockchain voor de financiële en techsector. Dit moet goed zijn voor de koersen. Op dit moment handelt de Bitcoin overigens ligt negatief. Of dit het begin van ‘de laatste dip‘ is of een kleine koerscorrectie weet je als je de live koersen en het laatste nieuws blijft volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Dit is waarom de Bitcoin ondanks de koersstijging een koopje is
Sluiten