Tech 5 apr 2019 Robert Kroes

Bitcoin ondanks rally nog steeds zwaar ondergewaardeerd?

Nu de koers van de Bitcoin stijgt zien we steeds meer crypto-experts weer met voorspellingen komen. Iemand die we dan verwachten is cryptobull Tom Lee. Inderdaad, gisteren verscheen hij weer met zijn nieuwste analyses. Hoewel hij ook niet veel voorspellingen goed had tijdens de laatste cryptowinter deelde hij wel een aantal statistieken die erg interessant zijn. Op basis van zijn statistieken zou de Bitcoin nu veel meer waard moeten zijn dan de statistieken aangeven. Wij zetten zijn 3 grootste argumenten op een rij.

Toegenomen activiteit

Als eerste indicator benoemt hij de activiteit ten opzichte van het aantal Bitcoin in omloop. Zonder directe cijfers te noemen ziet hij dat de Bitcoin steeds meer gebruikt wordt, met name in onzekere economieën. Het is op zich een logische reactie om een prijsstijging te verwachten als meer gebruikers meer cryptomunten nodig hebben.

Gedaalde kosten van Bitcoin mining

De tweede reden die Lee benoemt zijn de kosten om Bitcoin te minen. Hij geeft aan dat die kosten momenteel tussen $ 5.000,- en $ 6.000,- liggen en daarmee iets gedaald zijn. Hij geeft ook aan dat in een bull-markt, die hij nu dus ziet ontwikkelen, de waarde van commodities (ook andere dan cryptomunten) zo’n 2,5 maal boven break-even ligt. Hiermee zou de ‘fair value’ van de Bitcoin dus rond $ 14.000,- moeten liggen.

Handel boven het voortschrijdend gemiddelde

Een andere opmerkelijke statistiek deelde hij op Twitter. Hier liet hij zien hoe de koersstijgingen zich veel positiever ontwikkelen als ze boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde liggen als wanneer zij daaronder liggen.

https://twitter.com/fundstrat/status/1113163417278406656?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1113809365121810434&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ccn.com%2Fwhy-bitcoin-is-still-undervalued-by-a-staggering-64

Zoals we in de onderste statistiek zien heeft Lee ook geanalyseerd dat de groei van de Bitcoin vooral veroorzaakt wordt op 10 dagen van een jaar. Sterker nog, wanneer hij de beste 10 dagen van ieder jaar buiten beschouwing laat is de Bitcoin vaak dalend. Hiermee beargumenteert hij dat Bitcoin dus vooral een langetermijn-investering is. Zijn eenvoudige redenatie is dat wanneer je de 355 mindere dagen ‘uitzit’ je vanzelf profiteert van de 10 goede dagen die het rendement goedmaken.

In dit interview legt hij zijn standpunt zelf uit. (tekst loopt door na het filmpje)

Hoewel je voor jezelf moet bepalen of je zijn conclusies deelt zijn de statistieken zeker interessant als achtergrondinformatie. Je kunt deze dan ook gebruiken als extra input voor jouw eigen onderzoek. Naast deze input is het ook verstandig om het dagelijkse nieuws en de koersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin ondanks rally nog steeds zwaar ondergewaardeerd?
Sluiten