Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21/03/2018

PayPal medeoprichter: ‘Bitcoin wordt het online equivalent van goud’

Peter Thiel is niet zomaar een naam. Hij wist samen met Elon Musk PayPal tot een groot succes te maken, met alle gevolgen van dien. De miljardair is een pionier als het om betalingssystemen gaat, en online toepassingen. Na alle recente kritiek op Bitcoin, komt zijn steun dan ook gelegen.

PayPal medeoprichter steunt Bitcoin

De schatrijke ondernemer heeft opnieuw benadrukt hoe belangrijk Bitcoin is. Volgens de miljardair is Bitcoin het online equivalent van goud. De medeoprichter van PayPal beredeneert dat de cryptocurrency uiteindelijk dan ook niet zo zeer een betaalmiddel zal gaan worden.

We geven de bakker immers ook geen goudstaafje wanneer we brood kopen. Thiel verwacht dan ook dat Bitcoin uiteindelijk meer een manier wordt om waarde op te slaan. Precies, zoals nu ook met goud gebeurt.

Bitcoin
Peter Thiel en Elon Musk

“Het is zoals goudstaven in een kluis, die nooit verplaatst worden,” aldus Thiel tijdens een interview met het Amerikaanse CNBC. “Het is een soort bescherming tegen de wereld die instort.” Waarde opslaan op de lange termijn dus.

Dat Bitcoin die rol gaat vervullen, is volgens Thiel evident. Hij is er zeker van dat de grootste cryptocurrency van dit moment in dat opzicht gaat winnen. Of de technologie qua toepassing ook het beste is, maakt dan niet meer uit. Het is immers puur een manier om waarde op te slaan.

Er komt een online equivalent van goud, en de crypto waar je op zal inzetten, zal de grootste van dit moment zijn.

Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, net zoals vrijwel elke cryptocurrency een soort praktische toepassing heeft. Weinig digitale munten worden echter ook echt op die manier ingezet. De meeste investeerders handelen puur uit winstbejag. Waar de assets echt voor bedoeld zijn, maakt in die zin niet uit.

Bitcoin cryptocoins markt

Het online equivalent van goud

Als Thiel’s visie echt zo uitpakt, zal dat bij Bitcoin dus zo blijven. Zelfs als het plan om het de facto betaalmiddel te worden faalt, dan is het alsnog de meest populaire manier om waarde op te slaan. Althans, als we de miljardair moeten geloven. Goud is in die zin ook geen praktisch betaalmiddel.

“Er komt een online equivalent van goud,” claimt de techmiljardair, “en de crypto waar je op zal inzetten, zal de grootste van dit moment zijn.”

Zal Bitcoin dan alsnog flink in waarde gaan stijgen? Thiel mag dan optimistisch zijn, maar hij is ook realistisch. Hij speculeert dat er een kans van vijftig tot tachtig procent is, dat Bitcoin geen waarde zal hebben in de toekomst. Die overige twintig tot vijftig procent, is waar hij in gelooft.

Bitcoin 1000 dollar

Het blijft echter een risico, zoals de ondernemer zelf dus ook erkent. Overigens heeft zijn investeringsfonds onlangs nog voor 15 tot 20 miljoen dollar aan Bitcoin ingeslagen. Een ding is in ieder geval duidelijk: het is geen lege futuristische speculatie. Hij voegt de daad bij het woord.

Om af te sluiten benadrukte Thiel nogmaals dat hij er heilig in gelooft dat critici de cryptocurrency onderschatten. Gaat hij gelijk hebben? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om erachter te komen. Check ook wat het grote mining-probleem van Bitcoin is.

?Lees ook: Bitcoin is koning, maar moeten we daar blij mee zijn? (Nee!)

Reageer op artikel:
PayPal medeoprichter: ‘Bitcoin wordt het online equivalent van goud’
Sluiten