‘Bitcoin ontploffing is slechts een kwestie van tijd’ 🔥

Bitcoin is al maanden opvallend stabiel. Het handelsvolume is weer redelijk bijgetrokken, en de interesse vanuit Wall Street groeit. Als het aan prominente analisten ligt, staat de koers op het punt om te exploderen. In de positieve zin van het woord dus.

Bitcoin rally is nabij

Volgens eToro senior marktanalist Mati Greenspan staan de sterren steeds gunstiger voor een potentiële bitcoin-rally. Volgens hem wordt de kans steeds groter dat ‘s werelds grootste cryptocurrency zeer binnenkort zijn patroon gaat doorbreken.

“Het is nu nog slechts een kwestie van tijd. Natuurlijk kan de vlakke lijn nog een aantal maanden aanhouden. Dat zou niet eens slecht iets zijn. Er zijn namelijk genoeg tekenen dat er onder de oppervlakte het één en ander aan het borrelen is,” aldus Mati Greenspan.

Mati Greenspan Bitcoin
Mati Greenspan

De gereputeerde analist voorspelde eerder al dat Bitcoin in een klassiek patroon zou belanden, waarin de munt flink zou gaan klimmen. Daarbij wees hij op drie katalysatoren die een naderende explosie kunnen veroorzaken.

Dan hebben we het over het stijgende aantal transacties, het stabiele dagelijkse handelsvolume en de groeiende interesse vanuit Wall Street. Nu de infrastructuur sterk verbeterd is en de drempel met allerlei oplossingen worden verlaagd, zie je steeds meer interesse ontstaan vanuit institutionele investeerders.

Transacties per seconde

Greenspan citeert het stijgende aantal Bitcoin-transacties per seconde. Dat aantal stortte in tijdens het eerste kwartaal, maar is tijdens de tweede helft van 2018 stabiel aan het groeien. Halverwege april zakte het onder de 2.0 TPS, terwijl we nu rond de 2.78 TPS zitten.

Dat is een stijging van 40 procent binnen zes maanden. Dat is nog steeds ver onder het niveau van eind december, toen de teller nog op 4.8 TPS stond. Die stijging vond plaats tijdens relatief stabiele marktsituatie.

Volgens Greenspan is dat “een klassieke indicatie dat het einde van de platte cyclus nadert.” Oftewel: groei komt er aan! Het handelsvolume bleef de afgelopen maanden stabiel rond de 10 miljard dollar, wat volgens de analist exponentieel hoger is dan de gemiddelde volumes van de vorige bear market.

Al met al concludeert de eToro-analist dat al deze trends samen een rooskleurige (nabije) toekomst schetsen voor de cryptomarkt. 🚨Check ook waarom Bitcoin gaat vertienvoudigen

Reageer op artikel:
‘Bitcoin ontploffing is slechts een kwestie van tijd’ 🔥
Sluiten