Tech 4 dec 2018 Noah Korevaar

Bitcoin pakt onverwachts herstel, maar juich niet te vroeg

De afgelopen uren heeft de prijs van Bitcoin zich van 3700 dollar naar 4000 dollar hersteld. 3 december stond de munt nog op het punt om over het randje te duiken, onder de 4000 dollar. Diezelfde buiteling zou volgens analisten leiden tot een spiraal die op de 3000 dollar zou gaan eindigen. Oftewel, het al vaker voorspelde bodempunt.

Bitcoin pakt onverwacht herstel

Vanaf dat punt wordt volgens experts weer omhoog gebouwd. De meningen verschillen echter over wanneer de bodem zal worden aangetikt. De een denkt dat het slechts een kwestie van weken zal zijn, de ander rekent op halverwege 2019. In bijna elke voorspelling is 3000 dollar een psychologische grens.

Het onverwacht snelle herstel van de afgelopen uren schetst een ander plaatje dan verwacht. Waar het lage momentum leek te resulteren in een daling richting de 3000 dollar, geheel zoals verwacht, werd het tij vandaag dus opeens gekeerd. Toch is de strijd nog niet gestreden, dus juich niet te vroeg:

“Ik zie nog steeds geen reden om bullish te zijn voor Bitcoin, ook niet op dit punt. Er zullen nu plafonds doorbroken worden, maar long gaan is nog steeds een gok die ik niet zie zitten,” aldus The Crypto Dog.

Ook Hsaka, een bekende investeerder, deelt het sentiment dat nu heerst:
“Dump, consolideren, dump. Het is een van de meest frequent voorkomende patronen, en meestal heeft het drie legs.”

Voorbode

De technische indicatoren wezen dus op een flinke daling die in het verschiet zou liggen, maar in plaats daarvan wist de prijs van Bitcoin vandaag te herstellen. Voorlopig zal er nog geen explosie richting de 5000 dollar plaatsvinden, omdat het volume van de munt nog steeds relatief laag ligt. Bovendien heerst er nog steeds een negatief sentiment. Daardoor is het onwaarschijnlijk dat er op dit moment het benodigde momentum zal gaan ontstaan.

Zelfs de sceptische analisten zijn het met elkaar eens dat een sprong voorbij de 5000 dollar genoeg reden is om opnieuw erin te stappen. Waar Bitcoin de afgelopen uren onverwachte groei toonde, staat de concurrentie er minder sterk voor. In de afgelopen 24 uur leverde Bitcoin Cash 7 procent in. Over de afgelopen zeven dagen zelfs 30 procent.

Veel Initial Coin Offering (ICO) projecten spelen op de huidige markt in door te snijden. Steem neemt afscheid van 70 procent van zijn werknemers, en zelfs de grootste blockchain software-fabrikant, ConsenSys, gaat snijden in zijn duizend werknemers.

Ook miners hebben moeite met hun business in stand houden nu de breakeven-kosten van Bitcoin mining de 3000 dollar naderen. De marges worden er dus steeds dunner op. Historisch gezien zijn dit soort momenten meestal een voorbode dat we dichtbij een bodem zitten, waarop een accumulatie-fase kan ontstaan. Daarvoor zal de prijs echter eerst stabiel boven een bodem moeten blijven. De komende weken worden in ieder geval erg belangrijk voor Bitcoin.

Reageer op artikel:
Bitcoin pakt onverwachts herstel, maar juich niet te vroeg
Sluiten