Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

WANT Bitcoin Update: Bitcoin op recordkoers, hoe verder?

Inmiddels is de Amerikaanse financiële markt geopend. De prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten ontwikkelen zich uiteraard bijzonder positief na de explosieve aankondiging die Tesla voor opening van de Amerikaanse beurzen deed.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin op recordkoers in zeer positieve cryptomarkt

Nadat Tesla vanmiddag vóór opening van de Amerikaanse beurs bekend maakte dat zij liefst 1,5 miljard in Bitcoin hebben geïnvesteerd is het feest op de cryptomarkt. De Bitcoin is inmiddels weer op recordkoers. Momenteel noteert de Bitcoin prijs een record van EUR 35.725,04 ($ 43.079,30). Dit is al 14,5% boven de koers van gisteravond. Bovendien is de koers nog steeds stijgende. Afgezien van stable coin Tether (USDT) schrijft elke cryptomunt uit de top 25 een positief resultaat. Vele cryptomunten noteren zelfs een stijging in dubbele cijfers. Elrond (ELGLD) maakt met 47,70% stijging de grootste koerssprong. Uiteraard kan je de ronduit spectaculaire prijsontwikkelingen van de cryptomunten live bekijken op de site van Tradeincrypto.com. Vraag is wat men nu verder verwacht van de grootste cryptomunt.

Welke multinational volgt Tesla in de Bitcoin?

Nu Tesla actief geïnvesteerd heeft in Bitcoin verwachten investeerders dat nog meer internationale bedrijven gaan volgen. Vraag is natuurlijk wie de volgende grote naam wordt. In dat opzicht vinden veel insiders het pikant dat Richard Lee, de treasurer van SpaceX, bij de Bitcoin-sesssie van Microstrategy was. Deze multinational helpt nu om andere bedrijven in Bitcoin te laten investeren. Daarnaast is SpaceX natuurlijk een van de andere bedrijven van Elon Musk. Als volgende grote instappers tipt men naast SpaceX ook Google en Apple (dat miljarden dollars in kas heeft). Ook verwachten insiders dat grote banken snel volgen. Al met al calculeert men dus, nog sterker dan we vanmiddag al signaleerden een stijging van de BTC-koers in.

Koersrecords zorgen voor drama’s op de beurzen

Direct na de aankondiging van Tesla en de daaropvolgende koersexplosie van de Bitcoin gebeurde er van alles op de cryptobeurzen. Zo werden er massaal short posities geliquideerd. Alleen OKEx schreef al $ 57 miljoen af. Ook waren er diverse storingen op cryptobeurzen. Dit leidde met name tot kritiek op Binance, dat het op social media zwaar te verduren kreeg. Uiteraard is het bij zulke sterke stijgingen belangrijk om zo dicht mogelijk op eventuele wijzigingen van sentiment op de beurs te spelen. On-chain metrics zijn daar een praktisch hulpmiddel bij. Hierover lees je meer op de site van Tradeincrypto.com. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen. In verband met de actualiteit zullen we de Altcoin-bijdrage die voor vanavond gepland stond doorschuiven naar morgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!