Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 aug 2020

Bitcoin op weg naar recordrally. Groot en klein loopt warm

Dat het de laatste weken goed gaat met de Bitcoin kan geen investeerder ontgaan zijn. Zoals zo vaak was men er als de kippen bij om te roepen dat dit ‘de’ rally zou worden die nieuwe recordkoersen op het bord moet zetten. Scepsis lijkt op zijn plaats, maar er is een aantal indicatoren dat nu toch wijst op een fundamentele veranderingen. Wij zetten die op een rij.

Bitcoin staat weer volop in de belangstelling

We zien inmiddels dat het aantal Bitcoin-adressen dat minimaal $ 10,- aan waarde in portefeuille heeft op recordhoogte staat. Met 16,6 miljoen adressen ligt het aantal liefst 14,5% boven het vorige record toen de Bitcoin een koersrecord noteerde. Nu is dit getal niet zaligmakend, want 1 persoon kan meerdere adressen hebben. Toch zien investeerders deze stijging als teken van vertrouwen.

De goudprijs biedt Bitcoin ruimte

Deze toestroom is voor een deel te verklaren door de correlatie met de goudprijs, die wij eerder bespraken. Nu de goudprijs een record heeft gebroken is het voor investeerders onzeker hoeveel groei daar nog in zit. Aangezien deze investeerders vaak minder bereid zijn om risico’s te nemen is de Bitcoin een voor de hand liggende optie. Daar weet men hoeveel ruimte er nog is tot een record.

Grote Amerikaanse multinationals stappen in

Satoshi Nakamoto was er altijd duidelijk in dat het niet goed zou zijn als de Bitcoin te nauw verbonden zou raken met Wall Street en valuta. Deze strategie begint nu zijn vruchten af te werpen. Steeds meer grote bedrijven gaan namelijk op zoek naar mogelijkheden om inflatierisico’s af te wenden en voor aandeelhouders een veilige kapitaalbasis te leggen.

Steeds vaker maakt de Bitcoin deel uit van dit portfolio met zekerheden. Met de Amerikaanse overheid en de FED in de rug durven steeds meer bedrijven die stap te maken. Een recent voorbeeld is Microstrategy. Dit bedrijf maakte aan investeerders bekend voor $ 250 miljoen om te zetten in zekerheden zoals goud, zilver en Bitcoin om de waarde van dit bedrag te beschermen. Wanneer dit soort partijen toestromen leidt dit tot structureel hogere vraag naar Bitcoin en meer interesse op basis van de betrouwbare reputatie.

Uiteraard is dit geen garantie op een snelle recordkoers, maar de stijging lijkt op sterkere fundamenten gebaseerd dan alleen het sentiment van het moment.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin op weg naar recordrally. Groot en klein loopt warm
Sluiten