Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin weer in paniek, bizarre taferelen op de cryptomarkt

Vorige week dachten we dat de Bitcoin na de zwaarste crash in haar geschiedenis wellicht weer zou herstellen. Deze maandagmorgen komen we bedrogen uit. De paniek op de financiële markten en daarmee op de cryptomarkt is steeds duidelijker zichtbaar. Wij bieden je een overzicht van de ontwikkelingen en kijen vooruit naar de komende week.

Hoe presteert de Bitcoin op dit moment?

In het weekend zagen we dat de Bitcoin en meeste andere cryptomunten horizontaal bewogen. Een fikse verandering lag dan ook in lijn der verwachting. Toen de FED gisteren bekend maakte de rente te verlagen en staatsobligaties uit te geven dachten veel investeerders dat het vertrouwen in de Bitcoin zou herstellen na de diepe crisis van vorige week. Dit in lijn met eerdere marktbewegingen. Inmiddels blijkt echter dat de financiële markten in Amerika en Azië in mineur sloten en dat ook de Europese beurzen negatief openen. Voor de Bitcoin en de meest cryptomunten geldt hetzelfde. We zien rode cijfers en forse verliezen, waarbij sommige cryptomunten het verlies zelfs in dubbele cijfers noteren. Onderstaand overzicht toont de situatie in één oogopslag.

 

Paniek slaat ook toe onder analisten

Inmiddels blijft de paniek niet beperkt tot de beurskoersen. Ook analisten blijken bijzondere methodes te hanteren om hun gelijk te bewijzen, ondanks dat de praktijk juist hun ongelijk aantoont. De bekende online-analist Jacob Canfeld werd aangevallen door een Twitteraar met als alias ‘King’.  King toonde aan dat Canfeld regelmatig zijn statistieken fotoshopt. Canfeld gaf dit toe en beloofde beterschap, maar het duurde niet lang voor ‘King’ hem weer betrapte. King deed Canfeld daarop het voorstel om geen aangifte te doen bij de autoriteiten als Canfeld zijn betaalde adviescommunity op zou doeken. Dit was voor Canfeld reden om ‘King’ te bedreigen met poging tot afpersing. De ruzie escaleert daarmee steeds verder en doet de reputatie van de cryptomarkt geen goed.

Bitcoin bulls houden het hoofd koel

Naast deze paniekreacties zien we, met name onder Bitcoin bulls, reacties die oproepen tot kalmte en met statistieken aangeven dat de Bitcoin een dergelijke volatiele markt wel kan hebben. Analist Alex Krüger is hiervan een voorbeeld.

Nu de markt de nieuwe week weer negatief begonnen is lijkt er een volgende spannende week met ongekende bewegingen aan te komen.

Vooruitzicht voor de Bitcoin en cryptomunten voor de komende week

Het is van cruciaal belang dat de Bitcoin een steunniveau bereikt dat ver boven de huidige koers ligt. Vanaf dat moment kunnen de beren het overnemen. In het andere geval kunnen er schokkende koersdalingen volgen die herstel verder weg doen lijken. Welk steunniveau bereikt moet worden en hoe dat geanalyseerd is lees je in dit artikel.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin weer in paniek, bizarre taferelen op de cryptomarkt
Sluiten