Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 feb 2020

De Bitcoin-markt kijkt nu vooral naar deze grens….

Nadat we eerder deze week zagen dat de Bitcoin faalde in haar pogingen om de koers boven de $ 10.000,- te houden lijkt het nu wel raak. De koers heeft de grens dinsdag op overtuigende wijze doorbroken en blijft er tot op het moment van schrijven boven. Er is een aantal redenen om aan te nemen dat de koers erboven zal blijven. Hiervoor lijkt één getal op dit moment cruciaal. Wij leggen uit waarom deze weerstand cruciaal is en wat we kunnen verwachten.

Fundamentele factoren waarom Bitcoin positief blijft

In de afgelopen weken was het vooral de situatie in Azië, niet in de laatste plaats het Corona-virus, dat de koers omhoog dreef. Deze keer is dat anders. De oorzaak van de positiviteit ligt namelijk in Amerika. Om dat te begrijpen moeten we even terug in de tijd. Op 12 juli vorig jaar liet Donald Trump zich uiterst kritisch uit over de Bitcoin en andere cryptomunten. Het leek er daarbij zelfs op dat er strenge regelgeving zou volgen. Sceptici vreesden zelfs voor een totaalverbod.

Het klonk beleggers dan ook als muziek in de oren toe FED-voorzitter Powell gisteren in een verhoor met een financiële commissie van de federale staat een heel ander geluid liet horen. De financiële topman erkende het belang van de Bitcoin en bijbehorende privacy. Daarnaast gaf hij aan dat men onderzoekt of Amerika zelf geen cryptomunt uit kan brengen. Deze opmerkingen legt men uit als teken van acceptatie. Men verwacht dan ook dat steeds meer traditionele beleggers in zullen stappen.

Technisch is er nog één hobbel voor een echte bull run

Als we naar de koersen kijken zien we dat het momenteel op positieve wijze hard gaat. De Bitcoin blijft stijgen en ook de Altcoins tonen groene live koersen. Er zijn veel factoren die blijven duiden op een positieve koersontwikkeling. De ogen worden daarbij getrokken naar één fundamentele weerstand. Deze ligt op $ 10.460,-.

Wanneer de Bitcoin deze weet te doorbreken ligt de weg naar een volgende, kleinere weerstand op $ 11.000,- en die daarna op $ 13.000,-. Investeerders verwachten dan ook dat die nagenoeg vrije doortocht zal leiden tot zulke snelle koersstijgingen dat men weer bang zal zijn om de boot te missen. Dit FOMO-effect zou volgens hen tot een sneeuwbal-effect omhoog kunnen leiden.

Als de Bitcoin bouncet is er echter een serieus probleem

In het verdelen is echter gebleken dat de munt het zwaar krijgt als men niet door de $ 10.4000,- breekt. Vorig jaar leidde de laatste mislukte aanval een daling van 38% van de koers in. Hoewel er nu optimisten zijn die aangeven zo’n teruggang deze keer snel opgevangen kan worden rond de halving lijkt zo’n teruggang niet goed voor de munt. De ogen zijn dus vooralsnog gericht op $ 10.460,- en op het moment van schrijven staat de koers daar met $ 10.378,92 op het moment van schrijven niet ver vandaan.

Tot slot een tip om jouw Bitcoin veilig te houden

Als de Bitcoin snel stijgt leidt dat tot meer aandacht. Helaas niet alleen van beleggers, maar ook van kwaadwillenden. Onze collega’s van CryptoClan lieten zien dat het in zo’n geval onverstandig en zelfs gevaarlijk kan zijn als de beveiliging jouw Bitcoins in zo’n geval niet optimaal is. Wat je kunt doen om jouw bezit te beschermen leggen zij in deze bijdrage uit.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cryptobriefing.com

Reageer op artikel:
De Bitcoin-markt kijkt nu vooral naar deze grens….
Sluiten