Zo positief zijn de vooruitzichten voor de Bitcoin

Vlak voor de jaarwisseling leek het er even op dat de Bitcoin negatief aan 2020 zou beginnen. Niet alleen de koersen, maar ook het sentiment bleek negatiever dan gebruikelijk. Sinds de koersen afgelopen vrijdag aan een rally begonnen, slaat de stemming om. Het sentiment op korte, middellange en lange termijn is erg positief. Wij zetten wat vooruitzichten op een rij.

Bitcoin rally op korte termijn?

De Bitcoin halving lijkt het toverwoord te worden voor 2020. In april halveert de beloning voor miners. Hierdoor komen er minder nieuwe munten op de markt en ontstaat meer schaarste. Ondanks dat de kans op een beloning dus minder groot wordt neemt het aantal hash notes toe. Hierdoor is de moeilijkheidsgraad voor de wiskundige formules die de blokken moeten minen iets verhoogd. Analisten concluderen aan de hand van diverse statistieken dat dit de voorbode is van een rally op korte termijn.

Bitcoin ook op middellange termijn klaar voor nieuwe recordkoersen

Al eerder zagen we dat de komende Bitcoin halving (gepland voor mei) de koersen kan opstuwen naar recordhoogtes. Nu komt daar de analyse van de kenner Alan Masters bij. Hij laat aan de hand van diverse vooruitzichten zien dat een koers van $ 48.000,- voor de BTC dit jaar haalbaar is.

Over 10 jaar is Bitcoin mainstream

In de afgelopen 10 jaar haalde de Bitcoin een rendement van miljoenen procenten. Aangezien de koers van de oudste cryptomunt begon met fracties van een cent zou het niet reëel zijn om weer zulke percentages te verwachten. Wel verwachten analisten dat de Bitcoin na de halving haar positie als ‘digitaal goud’ verder versterkt en een mainstream beleggingsinstrument zal worden. Daarmee zijn de vooruitzichten voor verdere koersstijging na de halving ook positief.

Schreven influencers de Bitcoin te snel af?

Rond de kerst verraste Mike Novogratz met een lage voorspelling voor de Bitcoin-koers aan het eind van 2020. Dit weekend rekende John McAfee met de veelzeggende oneliner ‘ancient technology’ ook af met de Bitcoin en verklaarde hij de weddenschap om zijn geslachtsdeel te hebben gewonnen. Het is opvallend dat de Bitcoin in razend tempo herstelt vlak nadat deze influencers, voorheen bekend als echte Bitcoin-bulls afstand namen. Waren zij te ongeduldig? De tijd zal het leren. Overigens is het natuurlijk altijd zaak om jouw eigen onderzoek te doen en investeringen te bepalen. Andere analisten voorzien namelijk een minder rooskleurige toekomst.

 

Reageer op artikel:
Zo positief zijn de vooruitzichten voor de Bitcoin
Sluiten