Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 jul 2020

Hoe presteerde de Bitcoin (BTC) deze maand? Wij vergelijken…

De Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week een fikse koerssprong gemaakt. Dat is goed nieuws voor investeerders, maar zonder context is de betekenis van die groei lastig in te schatten. Daarom vergelijken wij de prestaties van de Bitcoin (BTC) in de afgelopen maand. Hoe verhouden de resultaten van de Bitcoin zich tot andere beleggingsmogelijkheden? Was de Bitcoin de best presterende cryptomunt in juli? Wij zetten de zaken op een rij.

De huidige situatie van de Bitcoin

Op het moment van schrijven presteert de Bitcoin (BTC) weer beter dan gisteren. De live koers, die ik voor dit artikel om 10.40 uur vastlegde, bedraagt € 9.382,25. Daarmee ligt de koers 1,93% hoger dan gisteren. Ook is de koers daarmee de $ 11.000,- ruim gepasseerd. In onderstaande grafiek zie je de resultaten van de Bitcoin in de maand juli.

Bitcoin resultaat juli 2020
De koersontwikkeling van de Bitcoin in juli 2020 bron: Tradeincrypto.com

Zoals gezegd is er enige context nodig om de prestaties van de munt te beoordelen. Daarom bekijken we eerst hoe de belangrijkste cryptomunt presteert in vergelijking met andere cryptomunten.

Dit zijn de best presterende cryptomunten van juli 2020

Wanneer we naar de prestaties van de verschillende cryptomunten kijken zien we dat de koersstijging van de Bitcoin (BTC) relatief gezien niet spectaculair is. Met een resultaat van (op het moment van schrijven) 21,,35 % neemt de munt een bescheiden 9de plaats in van de top 25 cryptomunten. De drie best presterende munten waren Ethereum (+40,51%), Litecoin (+ 28,51%) en ZCash (+ 27,60%). Overigens was de toppositie van Ethereum (ETH) niet onverwacht.

Hiermee staat de Bitcoin al in meer perspectief, maar het is ook interessant om te weten hoe de verhouding met andere beleggingsmogelijkheden is. Ook deze brengen we in kaart.

Zo presteert de Bitcoin in vergelijking met andere beleggingsmogelijkheden

Mensen die investeren kiezen meestal voor aandelen, edelmetaal en valuta. Daarom zetten wij de prestaties van Bitcoin (groen/rode lijn), goud (gele lijn), zilver (grijze lijn), de S&P 500 index (paarse lijn), AEX-index (blauwe lijn) en koers Euro-Dollar (roze lijn) tegenover elkaar in een grafiek. Deze zie je hierna.

Resultaat Bitcoin vs andere beleggingen, juli 2020
De resultaten van de Bitcoin in juli 2020 afgezet tegen andere beleggingen. bron: Tradingview

Op basis van de grafiek kunnen we concluderen dat zilver in juli met een rendement van 37,19% veruit het beste rendement bood, maar dat Bitcoin (+21,35%) een goede tweede is. Ook de goudkoorts blijkt nog niet geheel verdwenen, want daar was in deze maand een rendement van 11,81% te halen. Opvallend is dat ook aandelen (S&P + 6,42%) en valuta (+ 5,45%) ondanks de Coronacrisis nog een positief resultaat neerzetten. Enige echte verliezer is de AEX-index die 0,34% verliest.

Conclusie over de Bitcoin in juli

Voor de mensen met een gemengde beleggingsportfolio en veruit de meeste cryptobeleggers was de Bitcoin in juli een succesvolle investering. Voor de toekomst is het vooral belangrijk om de koerspatronen tee bekijken. Daarin zien we dat BTC in koersontwikkeling meer correlatie heeft met de goud- en zilverkoers dan met andere beleggingen. Dit is gunstig, want daarmee positioneert Bitcoin zich naast deze klassieke schuiladressen als veilige haven bij verdere inflatie of koersval van aandelen. Tezamen met andere analyses blijft het vooruitzicht voor Bitcoin dan ook gunstig.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Hoe presteerde de Bitcoin (BTC) deze maand? Wij vergelijken…
Sluiten