Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 29 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

De naderende bodem van Bitcoin: hoe lang gaat het nog duren?

De consensus in de cryptomarkt lijkt te zijn dat Bitcoin nog niet zijn bodem heeft bereikt. Maar wanneer zit de cryptocurrency dan wel op dat punt?

Bitcoin op weg naar bodem

David Puell, een bekend analist en investeerder, verwacht dat ‘s werelds grootste cryptocurrency zijn bodem in december aan zal gaan tikken, of in het eerste kwartaal van 2019.

Bitcoin blijft nu stabiel hangen rond de 4300 dollar, na een correctie van 35 procent vanaf de 6600 dollar. Nu wordt er aan een bodem gebouwd, maar dat zal waarschijnlijk voorlopig nog niet genoeg zijn:

“Since volatility has dramatically increased, it is pertinent to have a granular view of current volume node structure. Resistances have piled up, so any pullback must be closely watched for any sign of exhaustion. The $4,300 area is the center of mass.”

Oftewel, door de resistance levels die zijn opgebouwd op verschillende punten tussen de 4000 dollar en 6000 dollar, zou een nieuwe dip onder de 4000 dollar kunnen resulteren in het verlies van het opgebouwde momentum.

Puell stelt 2800 dollar als target voor de bodem. Dat komt neer op een daling van 85 procent ten opzichte van de recordprijs van december 2018: 19500 dollar.

Wat is er nodig?

Hij benadrukt echter dat een bodem enkel bereikt kan worden als de massale sell-off tot een climax komt, en de markt uitgeput raakt. Het neerwaartse momentum blijft de munt anders parten spelen.

Door de extreme volatiliteit van dit moment beweegt de markt 10 tot 20 procent op dagelijkse basis. In de afgelopen 24 uur wist Bitcoin bijvoorbeeld 12 procent te herstellen.

“Weekly Gaussian bands (1) show a crucial confluence with the general $2,800 high value node zone (2). This gives a more detailed view of the nuances that come with that level in terms of potential swing and closing weekly price behavior. This general area is also supported by the 200-week MA and a good deal of buying positions (volume at time) back in Sept 2017,” aldus Puell, erop wijzende dat de bear market nog door kan zetten tot in 2019.

Ook Willy Woo, een gereputeerde analist, gaat voor een vergelijkbaar target voor het einde van de bear market. Hij verwacht echter dat Bitcoin pas halverwege 2019 zijn daadwerkelijke bodem zal gaan bereiken, gebaseerd op factoren als het transactievolume en de activiteit op de blockchain.

Over het algemeen zijn analisten het met elkaar eens dat het verlies van november enkel hersteld kan worden door een consolidatie-periode van meerdere maanden. Ook zal er stabiliteit getoond moeten worden, dwars door de extreme volatiliteit van dit moment heen. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

David Puell

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De naderende bodem van Bitcoin: hoe lang gaat het nog duren?
Sluiten