Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto stijgt. Stilte voor bear- of bull storm?

Tech Robert Kroes 26 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Vandaag presenteren we de Bitcoin lunch met stijgende live Bitcoin prijs en stijgende cryptoprijzen. Daarna bekijken we wat deze prijsstijging voor de markt betekent. Dat er een storm komt lijkt duidelijk, maar wordt deze bullish of bearish?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.405,71 ($ 40.359,37). Dit is 4,80% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de andere top 25 crypto noteren prijsstijgingen. Op de stable coins na zien we alleen stijgende prijzen. De grootste prijsstijging is voor Dogecoin (DOGE) met + 29,45%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bestuderen.

Heeft Twitter-overname effect op Bitcoin?

Analisten kijken hun ogen uit nu na het nieuws over de bevestiging van overname van Twitter door Elon Musk zowel de aandelen- als cryptoprijzen stijgen. Gisteravond bekeken we al de mogelijke invloed van de overname op Elon Musk’s favoriete crypto, maar nu lijkt de hele markt extatisch. Dat rijst de vraag welke mogelijke invloed de overname van Twitter door Elon Musk voor Bitcoin kan hebben.

Uit zijn Tweet met toekomstplannen zijn twee gunstige effecten voor de Bitcoin te destilleren. Allereerst is Musk van plan de strijd met de spam bots aan te gaan. Daarmee pakt hij ook de scam- en phishing- advertenties aan die mensen van hun BTC en andere crypto beroven. Hiermee kan het vertrouwen in Bitcoin stijgen.

Ook wil Musk de algoritmes van Twitter ‘open-source’ maken, waardoor de weg voor ontwikkelaars open ligt om Bitcoin-toepassingen op Twitter te integreren.

In dat kader is er nog een derde toepassing waar nog niet over gesproken wordt. Er is namelijk sinds kort al de mogelijkheid om Tweeps te betalen met BTC door te tippen. Daarmee ligt wellicht de weg open om meer BTC en crypto betaalopties in Twitter te integreren. Daarmee zou een volgende stap naar massa-adoptie gezet worden.

De vraag is of de groei door het overname-nieuws structureel is. Als we de markt bekijken zien we sowieso meer volatiliteit, waardoor fikse bewegingen in de Bitcoin prijs aanstaande zijn. De vraag is of deze bullish of bearish zullen zijn. Analisten zijn verdeeld, dus wij bekijken beide kanten van de medaille.

Bullish factoren voor Bitcoin te over

Door de prijsstijgingen van gisteren en vandaag zien we weer flink veel bullish signalen voor de Bitcoin. Wij zetten ze op een rij:

  • We zagen al eerder dat de whales in actie kwamen als de prijs onder de $ 40.000,- komt. Dat blijkt ook nu weer. In de afgelopen dagen kochten whales ruim 40.000 BTC voor prijzen tussen $ 39.900,- en $ 38.300,-. Dit geeft beleggers vertrouwen dat de whales verdere koersdalingen voorkomen.
  • Technische indicatoren zoals de RSI en MACD worden weer bullish. Bovendien volgt de Bitcoin nu weer een stijgende trendlijn.
  • Tot slot zien we dat de Hashrate een record bereikt. Dit betekent dat een recordaantal miners meedoen om het netwerk sterk te houden. Ook dat zorgt voor vertrouwen en dus een bullish sentiment.

Met al deze signalen zou je verwachten dat de weg naar koersstijgingen open ligt, maar er kronkelt één zeldzame, maar gevaarlijke adder door het gras.

Zeldzame bear-indicator verschijnt voor de derde keer

Door de prijscorrecties van de afgelopen dagen heeft de Bitcoin een zeldzaam ‘dubbel kruis des doods’ gevormd. In onderstaande grafiek zie je direct wat dit betekent en wat de mogelijke gevolgen zijn.

Er is dus een reden om voorzichtig te zijn. Als we de Bitcoin koers op korte termijn bekijken zien we twee weerstanden op $ 42.000,- en $ 43.000,-. Vorige pogingen om die te doorbreken strandden en leidden tot fixe correcties. Nu is het marktvolume echter snel groeiend door de stijgende Bitcoin koersen en bull-indicatoren.

De vraag op korte termijn is dus of Bitcoin in staat is deze weerstanden te passeren of niet. Zo niet is de vraag of de koers boven de $ 40.000,- kan blijven en als dit niet zo is of de institutionele investeerders de dip blijven kopen tussen $ 38.000,- en $ 39.000,-. De toename van institutionele beleggers is namelijk een cruciaal verschil tussen de vorige twee dubbele doodskruizen en deze daling.

Voorlopig blijven wij dus voorzichtig en anticiperen we op een onzekere markt, waar overigens ook geld in te verdienen is.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen. Volg jij ons?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen