Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto mix: probleem en kerstverwachting

Inmiddels is men ook in Amerika in kerstsfeer en is kerstavond begonnen. Wij bekijken voor de kerst de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe in El Salvador Bitcoins spontaan verdwijnen. Tot slot brengen wij de Bitcoin kerstverwachting van Sally Ho.

We beginnen uiteraard met live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, sentiment top 25 crypto wisselt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 44.956,11 ($ 50.918,36). Dit is 0,22% hoger dan tijdens onze Bitcoin update van gisteravond.

Op de cryptomarkt is het sentiment verdeeld. Bij de top 25 crypto zien we wisselende prijzen. Zo worden er fikse verliezen geleden. Ripple (XRP) leverde met 8,99% in 24 uur het meest in. Aan de andere kant vallen er flinke winsten te noteren. Algorand (ALGO) voert met + 7,53% de lijst winnaars aan. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook tijdens de Kerstdagen alle live cryptoprijzen analyseren.

Er verdwijnt Bitcoin in El Salvador, maar niemand weet waarom

El Salvador schreef dit jaar geschiedenis door als eerste land ter wereld de Bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Om de crypto te bewaren kreeg elke inwoner van El Salvador een Chivo wallet. Het project werd na lancering geplaagd door tegenslagen en daar komt er nu één bij. Lokale kranten maken bekend dat er tenminste 50 gevallen bekend zijn van verdwijnende crypto. Het is zo makkelijk als het klinkt op een zeker moment zijn de Bitcoin ineens van de Chivo wallet verdwenen. Men heeft inmiddels president Nayib Bukele om hulp gevraagd, maar die hult zich in stilzwijgen.

Wel kwam er een politiewoordvoerder met een statement. Deze Zaria Navas verklaarde dat mensen eenvoudig weg niet wisten hoe de wallet werkte. Ook benadrukte de woordvoerder dat de Chivo wallet veilig is en dat het probleem dus niet bij de wallet kon liggen. Dat klinkt fijn, maar daarmee hebben de gedupeerden hun geld nog niet terug.

Bitcoin kerst koersverwachting

De handel in Bitcoin en crypto gaatt 24/7 en dus ook met kerst door. Analiste Sally Ho laat haar ligt schijnen over de Bitcoin koersverwachting tijdens kerst. In een erg technische analyse laat zij zien dat de verwachting rond de Bitcoin prijs vooral bullish is. Opvallend is dat de steunniveaus erg ver weg liggen (namelijk op $ 42.151,91, $ 38.670,39 en $ 35.734,12), terwijl de weerstandsniveaus dichter in de buurt van de huidige Bitcoin prijs liggen, namelijk op $ 53.046,01, $ 55.157,38 en $ 55.526,67.

We verwachten dus een voorzichtig positieve kerst koers voor de Bitcoin, waarbij de ogen nu als eerste gericht zijn op de $ 51.503,64. Dit is namelijk het 38,2% retracement niveau van de depreciatie range tussen $ 66.339,- en $ 42.333,-. Een sluiting boven deze prijs zou de bullish trend bevestigen.

Overigens is het ook de moeite waard om met kerst de 10 populairste cryptomunten van het moment te volgen.

Wij brengen op eerste kerstdag een kerstspecial waarin we uitleggen hoe je tussen kerst en oud en nieuw nog geld kunt verdienen aan crypto zonder te investeren. Maandag zijn wij er dan weer met onze crypto koersverwachting als we van de kerst genoten hebben. Dat doe ik natuurlijk niet voordat ik je, mede namens het hele WANT-team fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022 gewenst heb.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!