Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto daalt: 3 redenen om op te passen

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna zoemen we in op de 3 voornaamste redenen waarom de prijzen momenteel dalen en voor welke signalen we op moeten passen.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.632,75 ($ 23.088,17). Dit is 1,20% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen. Afgezien van de stable coins zien we enkele groene cijfers. De grootste winst is momenteel voor Avalanche (AVAX) met + 2,03%. Lido Staked Ether (STETH) noteert momenteel met – 5,92% het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

We zien op dit moment 3 redenen waarom de Bitcoin (BTC) prijs daalt. Deze bespreken we hierna kort.

Bitcoin, Dogecoin (DOGE), Kabosu, Shiba Inu
(Afbeelding: Unsplash)

Bitcoin (BTC) prijs en crypto markt in afwachting van Amerikaanse inflatiecijfers

De eerste reden waarom de prijzen momenteel onder druk staan is de onzekerheid over de Amerikaanse inflatie. Later vandaag worden de meeste inflatiecijfers (CPI) bekend gemaakt. We zien dat de markt sterk op dergelijke bekendmakingen kan reageren.

Uit het positieve banenrapport van vorige week bleek dat de economie in Amerika beter draait dan verwacht. Dit zou de FED ruimte geven om extra renteverhogingen af te kondigen om de inflatie te dempen. Of dit nodig is blijkt uit de cijfers van vandaag. Waar sommigen claimen dat de inflatie al over het hoogste punt is kan een negatieve verrassing tot sterke prijsdruk leiden.

Cryptomarkt onder druk door miljardenverlies Coinbase

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase is beursgenoteerd en dit betekent dat zij kwartaalcijfers moeten publiceren. Uit deze cijfers blijkt dat de beurs in het tweede kwartaal bijna een miljard verloor. Dit betekent dat er duidelijk minder interesse is in crypto en dat investeerders hun winst nemen.

Opvallend is daarbij dat met name de retail investeerders (kleinere beleggers) in de wachtkamer plaatsnemen. Het resultaat over dit deel van de markt daalde namelijk met 66%.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Bitcoin (BTC) Lightning network onder vuur, dus druk op de prijs

Onderzoekers van de Universiteit van Illinois hebben een wetenschappelijk stuk gepubliceerd. In dit stuk stellen zij hoe een blok van slechts 30 nodes kan leiden tot een diefstal van $ 17 miljoen op het Bitcoin (BTC) Lightning netwerk. In het artikel werken zij zo’n zombie-attack gedetailleerd uit. Ook beschrijven zij de kwetsbaarheid van het Lightning Network voor een zogenaamde ‘double spend’ attack. Hierbij is het mogelijk om dezelfde Bitcoin meerdere keren uit te geven.

Aangezien de software open-source is zullen developers de zwakheden vast snel repareren, maar een dergelijke aantasting van de techniek achter de Blockchain en Bitcoin (BTC) is uiteraard niet goed voor de prijs.

Wat kunnen we nu van de Bitcoin (BTC) prijs op korte termijn verwachten?

De factoren die we hierboven beschreven en de dalende koersen maken duidelijk dat we in een onzekere, bearish markt verkeren. De reactie van de markt op het bekend maken van de CPI cijfers in Amerika is nu het belangrijkste.

Het bullish en bearish koerspad dat we op basis daarvan voor de BTC prijs kunnen volgen zetten we gisteren voor je op een rij.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!