Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto daalt. Bodem, records + key koers

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin koers en de prijzen van de top 25 crypto die snel dalen. Daarna vragen we ons af of er al zicht is op een koersbodem en bekijken 2 records. Tot slot analyseren we de Bitcoin key koersen op korte termijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen snel

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.330,17 ($ 19.689,58). Dit is 4,35% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste munten uit de top 25 crypto dalen snel. Naast de stable coins noteert alleen Polygon (MATIC) met + 1,64% een positief resultaat. Het grootste verlies is momenteel met -9,97% voor Uniswap (UNI). Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Is de Bitcoin bodem prijs in zicht?

Nu de BTC weer onder de $ 20.000,- is gedoken maken investeerders zich zorgen. Komt er een koersdaling richting $ 10.000,- of is de bodem in zicht?

Als we af mogen gaan op trader en crypto docent Steve hebben we relatief goed nieuws. Hij voorziet namelijk een zogenoemde Pi Cycle cross. Dit zeldzame fenomeen zagen we alleen in 2015 en 2018. Beide keren gaf dit punt exact het einde van de bear-rally aan.

Daarbij zien we ook dat het voortschrijdend gemiddelde over 100 dagen door het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen kruist. Ook dat is historisch gezien een marker voor een BTC bodem prijs.

Zijn hele analyse, waarin hij nog meer indicatoren deelt kun je in deze video-analyse bekijken.

Zoals Steve zelf al aangeeft is zijn verwachting tegen de markt in. Daarbij geldt eens te meer dat ondanks zijn ervaring het verleden geen garanties biedt voor de toekomst. Toch zijn er ook buiten de analyses van Steve meer positieve signalen te ontdekken in de markt.

BTC vestigt ondanks nieuwe koersdalingen 2 records

Zo blijkt uit analyses dat de capaciteit van het Lightning Network tot recordhoogte gestegen is. Dit is gunstig, want dit betekent dat het netwerk steeds meer transacties per terra-seconde kan verwerken. Dit is goed voor de schaalbaarheid. Schaalbaarheid is namelijk belangrijk om bij een toenemend aantal transacties een snel en betrouwbaar netwerk te houden.

Ook het aantal gecreëerde Bitcoin wallets bereikte een historische grens. Het aantal BTC wallets steeg namelijk boven $ 1 miljard.

Ook zien we dat de interesse in Altcoins afneemt terwijl de interesse in BTC toeneemt.

Op basis van historische analyses is een toenemende Bitcoin een bullish signaal.

Dit is de Bitcoin prijs key koers op korte termijn

Van het bullish sentiment is na de koersdaling van gisteren weinig meer in de prijs te merken. De Bitcoin is nu in een consolidatiezone die aan de bovenzijde wordt begrensd door twee weerstanden op $ 20.300,- en $ 20.900,-.

Aan de onderkant ligt de uiterste grens op $ 19.150,-. Zo lang de Bitcoin prijs tussen deze grenzen blijft verwachten analisten een consoliderende markt. Als de prijs negatief uitbreekt is er een koersval te voorzien in het al langer geldende bearish patroon dat de BTC koers terug rond de $ 17.000,- kan brengen.

Bij een positieve uitbraak zijn de ogen eerst gericht op het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken ($ 22.500,-), waarna een een verdere groei naar $ 25.000,- mogelijk is.

Het wordt dus een volatiele periode, waarbij het goed is om je te richten op geld verdienen in een onzekere BTC markt.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto daalt. Bodem, records + key koers
Sluiten