Bitcoin update: prijs BTC en crypto daalt. Bugatti, whales en alert

Crypto Robert Kroes 18 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Ook vandaag bekijken we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we hoe bullish de BTC signalen op lange termijn zijn en kijken we ook naar het gedrag van whales. Tot slot laten analisten een waarschuwing horen.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 23.093,98 ($ 23.510,-). Dit is 1 % lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 dalen. Het grootste verlies is met -6,43% voor Shiba Inu (SHIB). Naast de stable coins zijn er ook enkele crypto die winst maken. De grootste winst van de dag tot nu toe is met +0,99% voor Ethereum Classic (ETC). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Kraken CEO positief over Bitcoin koers

De CEO van cryptobeurs Kraken, Jesse Powell is ondanks de zware cryptowinter nog steeds positief over de Bitcoin prijs op lange termijn. In een interview met Bloomberg TV liet hij zijn licht schijnen over de cryptomarkt. Hij ging niet in op de geruchten dat Kraken in onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten is voor het schenden van de sancties tegen Iran. Wel laat hij weten dat hij de bemoeienis van de overheid met crypto te ver vindt gaan. Ook gaat hij uiteraard in op de markt en de verwachtingen die hij heeft. Het hele interview kun je hier bekijken.

Over de Bitcoin is hij dus nog steeds positief. Zijn verwachting dat we aan het eind van het jaar met 1 Bitcoin een Bugatti kunnen kopen illustreert dat. Aangezien de goedkoopste nieuwste Bugatti (Bugatti Veyron) vanaf $ 1,7 miljoen over de toonbank rolt gaan we ervan uit dat hij een goede replica bedoelt. Deze zijn er namelijk voor zo’n EUR 25.000,- en dat klinkt een stuk realistischer.

BTC Whales maken zich klaar voor bull rally

Nu verwachten wij dat de koers van de Bitcoin (BTC) dit jaar geen miljoen aantikt, maar er zijn wel veel bullish signalen dat er een koersstijging aankomt. Zoals we steeds zien is het momenteel eenvoudig weg een tekort aan kopers in de markt dat ervoor zorgt dat de Bitcoin (BTC) prijs niet door weerstanden breekt.

Toch zijn er steeds meer investeerders die ook geloven in een bullish herstel. Zo tonen de statistieken van Santiment dat er steeds meer BTC-adressen komen die tussen 100 en 10.000 BTC vasthouden en daarmee speculeren op koersstijgingen.

Daarmee lijken investeerders wel rekening te moeten houden met stijgingen op langere termijn.

Krijgen we eerst te maken met een Bitcoin (BTC) prijsdaling?

We analyseerden gisteravond al waardoor de prijsdaling van de Bitcoin (BTC) werd veroorzaakt en dat deze wel eens even aan kan houden.

Volgens de analist Kevin Svenson, die eerder de crypto crash van eerder dit jaar goed voorspelde, is de markt momenteel gevaarlijk.

Zoals hij in zijn analyse noemt is de koers van $ 23.250,- momenteel het ‘make or break’ moment. Zoals we zien ligt de live Bitcoin (BTC) prijs daar op dit moment vlak boven, maar we zien ook dat de prijs consolideert. Daarmee neemt de kans op een prijsdaling toe. Het blijft dus spannend.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen