Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt. Resultaten, oorzaak & verwachting

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook blikken we terug op de resultaten van afgelopen week en afgelopen maand. Daarna kijken we naar de oorzaken van de prijsdaling, bullish signalen en de verwachting van de Bitcoin prijs op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 35.687,39 ($ 38.504,24). Dit is 2,93% lager dan gisteren en zo’n 4,7% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn negatief. Afgezien van enkele stable coins zien we enkel rode cijfers. Het grootste verlies van de dag tot nu toe in de top 25 crypto is met -9,79% voor Near Protocol (NEAR).

Prijzen BTC en top 25 crypto blijven dalen

Uiteraard hebben de negatieve koersen van dit moment invloed op de week- en maandresultaten van de Bitcoin en andere crypto uit de top 25.

Als we de weekresultaten bekijken zien we naast de stable coins één grote positieve uitschieter. Deze is voor Terra (LUNA) met + 14,83%. Het grootste verlies in de week was voor Ripple (XRP) met -13,09%. De Bitcoin houdt het midden met -3,04%.

Bij de maandresultaten is de grote positieve uitzondering voor Near Protocol (NEAR), dat in 30 dagen een rendement van + 13,08% wist te behalen. Het grootste verlies over deze periode was voor Cosmos Hub (ATOM) met -25,26%. Ook hier vinden we de Bitcoin met -13,09% in de middenmoot.

Uiteraard kun je 24 uur per dag op de website van Tradeincrypto.com alle resultaten en live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin en crypto dalen door Oekraïne en FED-verwachting

De vraag is natuurlijk waarom de cryptoprijzen ondanks alle bullish signalen toch verder dalen. Nu Rusland haar offensief in de Oekraïne uitbreidt leidt dit tot onrust bij investeerders.

Ook liet de FED weten dat zij verwacht een renteverhoging door te voeren bij de volgende FED-vergadering (gepland voor de eerste week van mei). Deze factoren zorgen ervoor dat investeerders vertrouwen missen en naar veiliger investeringen zoeken. Daardoor lukte het niet op de weerstand op $ 42.000,- te breken, waarna winstnemingen voor verdere prijsdalingen zorgden.

BTC en crypto markt immuun voor bull-signalen?

Daarmee blijft de markt de vele bull-signalen op basis van technische en fundamentele factoren negeren. Zo kondigde investeringsmaatschappij Skybridge aan zoveel vertrouwen in crypto te hebben dat zij haar focus verlegt naar crypto-projecten. Als onderdeel hiervan wil zij een deel van haar bezit converteren in Bitcoin.

Daarnaast werkt de Centraal Afrikaanse Republiek aan de acceptatie van crypto door nieuwe regelgeving. Ook wil zij in navolging van El Salvador de BTC als wettig betaalmiddel accepteren om de economie een boost te geven.

Waar dit nieuws bij MicroStrategy en El Salvador leidde tot fikse bullish prijsbewegingen reageren de koersen nu niet waarneembaar op dit nieuws en dat is een toenemend punt van zorg.

Wat verwachten we van de Bitcoin prijs?

Afgelopen vrijdag was men nog overtuigd van de gedachte dat de Bitcoin een bullish rally richting $ 50.000,- of $ 52.000,- zou inzetten. Die gedachte leeft op basis van de Ichimoku Cloud analyse nog steeds.

Voorwaarde hierbij is wel dat de markt de boden van de koers behoudt. Volgens diverse (historische) analyses ligt deze tussen $ 39.000,- en $ 37.600,-.

Dit lijkt te lukken zolang grote investeerders bijkopen onder $ 40.000,- omdat ze daarmee een dip in de markt denken te kopen. Als deze ondergrens er niet is moeten we ons opmaken voor een verdere koersdaling. Deze kan de Bitcoin prijs onder $ 30.000,- en volgens sommige analisten zelfs weer onder $ 20.000,- brengen.

Nu de markt consolideert zijn dit dus zeker key-koersen om op te letten. Daarnaast is het verstandig om rationeel te blijven handelen en in te zetten op handelen in een onzekere cryptomarkt.

Wel beleggen maar even niet in crypto?

Uiteraard is het altijd goed om verschillende soorten beleggingen in jouw portfolio op te nemen. Ook kan het zijn dat je door de bearish ontwikkeling benieuwd bent naar het te verwachten rendement in andere beleggingen. Als je daar onderzoek naar wil doen helpen we je graag door iedere week een koersverwachting van de belangrijkste beleggingen te maken. De koersverwachting voor de komende week kun je lezen op MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!