Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: Prijs BTC en crypto daalt. Bear- en bullish signalen + 2030

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we bullish en bearish signalen voor de Bitcoin. Tot slot bekijken we de waarde van jouw investering vandaag in 2030.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.850,42 ($ 42.459,35). Dit is 3,34% lager dan gisteren en ook lager dan toen de Amerikaanse markten eergisteren sloten.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten ondergaan een correctie. Afgezien van de stable coins zien we met uitzondering van Cosmos (ATOM), die 5,90% stijgt, alleen rode cijfers op de koersenborden. Het grootste verlies van de afgelopen 24 uur is voor Avalanche (AVAX), dat 5,81% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Daarmee zien we een correctie die volgens sommigen het begin is van een langere correctie en volgens anderen slechts een reguliere correctie na de sterke koersstijgingen van de afgelopen dagen. Wij bekijken eerst de bullish en bearish signalen voor de Bitcoin.

Bullish en bearish signalen voor Bitcoin

Allereerst zien vooraanstaande analisten dat steeds meer BTC in de wallets van hodlers verdwijnen. Hierdoor kan de Bitcoin op weg zijn naar een accumulatiefase. Deze accumulatie is in het verleden de basis geweest voor sterke bullish uitbraken.

Daarnaast ziet men dat de Bitcoin whales actiever worden. Ook dit is een indicator voor een bullish markt. In bijgaande grafiek zien we dat deze activiteit voor het eerst in 3 maanden gemeten wordt.

Hier tegenover staat dat één specifieke categorie beleggers (namelijk degenen die de munt nu 12 tot 18 maanden in bezit hebben) juist veel BTC naar beurzen transfereert. Dit is vaak een voorbode van verkoop en daarmee van prijsdaling. Toch zijn er scenario’s te bedenken (bijvoorbeeld wanneer het aantal hodlers dat munten van de beurs haalt groter is), dat zo’n beweging geen invloed op de prijs zal hebben.

Zoals je wellicht al ziet is er dus wat twijfel of de Bitcoin prijs weer direct bullish wordt of dat we toch eerst een verdere correctie gaan zien. Daarom zijn we natuurlijk benieuwd naar de koersverwachting.

Bitcoin koersverwachting op korte en lange termijn

Diverse analisten verwachten dat er eerst een verdere correctie komt. Deze zal volgens hen tussen $ 42.000,- en $ 40.000,- liggen. De $ 42.000,- is de retest van de correlatie met de dollar, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien.

On-chain metrics laten zien dat er daarna een sterk steunniveau op $ 40.500,- ligt.

De verwachting is dat de BTC koers op korte termijn dan ook iets zakt en daarna accumuleert tussen $ 40.000,- en $ 45.000,- om, als men de weerstand op $ 45.000,- kan breken, door te stomen richting $ 50.000,-. Voor het bearish scenario dat de BTC onder de $ 40.000,- zou duiken zijn, als we de onzekerheid door de situatie rondom de Oekraïne even vergeten, niet veel concrete aanwijzingen te zien.

Als jouw beleggingshorizon maar lang genoeg is blijft de Bitcoin volgens velen één van de meest aantrekkelijke beleggingen. Bitcoin bull en crypto expert Cathie Wood heeft diverse scenario’s uitgewerkt, waarbij de prijs van de Bitcoin in 2030 uitkomt tussen $ 400.000,- en $ 1.000.000,-. Op basis hiervan is crypto-expert Chris Katje aan het rekenen geslagen. Hij vroeg zich af wat het volgens de scenario’s van Wood op zou leveren als je nu $ 100,- in Bitcoin zou investeren en pas in 2030 het rendement zou nemen.

Op basis van zijn berekeningen zou je dan voor jouw $ 100,- tussen de $ 914,- en $ 2.285,- terug kunnen zien. Uiteraard is dat een leuke berekening maar vooral nattevingerwerk. Immers, de BTC-prijs is volatiel en er kan in de tussentijd erg veel gebeuren, zoals regelgeving, inflatie of technische ontwikkelingen. Toch zullen er ongetwijfeld mensen zijn die het gokje wagen. Zij gaan in ieder geval 8 spannende jaren tegemoet en zullen, als ze hun investering volgen, veel over crypto leren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin (BTC). Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!