Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 1 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt. Bulls – resultaten – winkans

Ook deze maandag bekijken we in de Bitcoin (BTC) lunch uiteraard de live Bitcoin (BTC) prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de resultaten van de afgelopen week en maand. Als we die weten blikken we vooruit. Is de BTC weer in een bullish trend? Ook bekijken we de crypto verwachting voor de komende week en leggen we uit hoe jij direct kan winnen.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 222.806,51 ($ 23.312,97). Dit is 1,78% lager dan gisteren rond deze tijd en 2,88% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de live prijzen van veel andere top 25 crypto dalen. Het grootste verlies is momenteel met -7,95% voor Ethereum Classic (ETC). Toch zijn er ook enkele crypto die winst noteren. De grootste wist is momenteel met + 5,35% voor Polkadot (DOT). Ondanks dat kan de cryptomarkt terugkijken op de beste maand van 2022.

Resultaten Bitcoin (BTC) en crypto weer in de lift

Over de afgelopen week noteerden bijna alle crypto uit de top 25 namelijk een positief resultaat. De grootste uitzondering was Leo Token (LEO) met een verlies vaan 2,68%. De grootste winst was met + 41,96% voor Ethereum Classic (ETC). De Bitcoin (BTC) noteerde een resultaat van + 2,56%.

Zoals gezegd was de afgelopen maand qua rendement voor de cryptomarkt de beste maand van 2022 tot nu toe. De Bitcoin (BTC) noteerde een winst van 19,51%. Daarmee was de munt lang niet de best presterende cryptomunt. Deze eer was met + 148,74% voor Ethereum Classic (ETC). Ook waren er enkele verliezen te noteren. Leo Token (LEO) incasseerde met -12,27% de grootste tik.

Op de site van Traadeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

BTC analisten zijn bullish na goede resultaten

Door de goede resultaten zijn analisten bijzonder bullish geworden. Met name het feit dat de Bitcoin (BTC) boven het voortschrijdend gemiddelde over 100 en 200 weken wist te blijven stemt analisten erg optimistisch.

Bloomberg strateeg Mike McGlone is een van deze positivisten. Hij verwacht een bull-run in het tweede half jaar. Als we de koersen bekijken zien we een zogenoemd ‘Bart Simpson patroon’ ontstaan en dit is een indicatie voor een sterke koersstijging. De tweede aanwijzing is het feit dat de Bitcoin (BTC) momenteel ondergewaardeerd is. Hiermee is de grootste cryptomunt in een consolidatiefase in de zogenoemde groene zone en ook dat is een indicatie voor verdere prijsstijging.

Dit verwacht men van de Bitcoin (BTC) prijs in augustus

Of we al in augustus rekening mogen houden met enorme prijsstijgingen is de vraag. Analyses van Santiment laten zien dat het in deze maand twee kanten op kan gaan.

Dit zien we ook terug als we de analisten van andere experts verwachten. Waar sommigen rekening houden met een koersstijging tot $ 48.000,- in 2 weken zijn anderen minder optimistisch voor spot trading.

Dit is de Bitcoin (BTC) prijsverwachting voor de komende week

De markt lijkt voor de komende week wat afwachtend. In onze analyse van vrijdag gaven we aan dat de bull-rally verder kon als de weerstanden op en boven $ 24.000,- gebroken zouden worden. Dit is (nog) niet het geval, sterker nog, deze zijn nog niet getest. Daarnaast zien we ook dat de Fear&Greed index weer terug schiet in de fear modus.

De verwachting is dan ook dat we binnen de analyse van vrijdag vooral een consoliderend patroon zullen zien.

Ga jij winnen met deze BTC lunch?

Zoals we zien kan het dus alle kanten op en dat is een mooie gelegenheid om mee te doen met de paper trading competities voor aandelen en beleggingen voor augustus. De winnaars van juli zijn inmiddels bekend. Zij wonnen naast de eeuwige roem de volgende prijzen:

De winnaar van de crypto paper trading competitie, ‘fietsbel’ won een Cryptohopper Hero hopper abonnement twv. $ 99,-.  ‘Kcirtap’ was de winnaar van de aandelen paper trading competitie en won EUR 50,-. Nummer 2 ‘CeP’ won EUR 35,-.

Mede dankzij Cryptohopper en Bitvavo kunnen we ook voor de winnaars van de paper trading competitie over augustus weer mooie prijzen en geldbedragen weggeven voor de nummers 1 tot en met 3 van iedere competitie. Wil jij daarop kans maken? Dan kun je je hier gratis aanmelden!

Wel beleggen, maar niet (alleen) in crypto?

Als je benieuwd bent naar de koersverwachting van andere beleggingen, zoals aandelen, opties, index-futures, staatsobligaties, FOREX, goud en olie kun je terecht bij onze wekelijkse koersverwachting. Hierin analyseren we de te verwachten prijzen van van de belangrijkste beleggingen. Onze gratis koersverwachting lees je iedere maandag op onze zustersite MANNERS.nl

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt. Bulls – resultaten – winkans
Sluiten