Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 2 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto daalt. Craig Wright-inflatie-koers

Wij bekijken tijdens de lunch uiteraard de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna delen we de nieuwste juice rond ‘Faketoshi’ Craig Wright, analyseren we of BTC wel een hedge tegen inflatie is en analyseren we de Bitcoin prijs.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.208,21 ($ 22.774,05). Dit is 2,06% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen. Afgezien van de stable coins noteert alleen Cronos (CRO) een winst van 7,05%. De overige koersen kleuren rood. Polkadot (DOT) verliest met 9,05% momenteel het meest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

‘Faketoshi’ Craig Wright belachelijk gemaakt en onder vuur

Craig Wright claimt de man te zijn die achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto schuil gaat. Vanwege de vele controverses rondom die claim verdiende hij de weinig flatteuze bijnaam ‘Faketoshi’. Vorig jaar behaalde hij echter een juridische overwinning die als onderbouwing voor zijn claim zou kunnen dienen. Direct haalde hij uit naar degenen die dit in twijfel trokken.

Ook begon hij een rechtszaak tegen influencer Peter McCormack. Daar kwam een uitspraak uit die als een klap in het gezicht van Wright gezien kan worden. De rechter stelde hem weliswaar in het gelijk bij zijn claim van reputatieschade. Doordat Wright echter deels valse schadeclaims had ingediend en deels vage claims bleef de schadevergoeding beperkt tot 1 Britse Pond. Beide partijen zijn ontevreden, dus er zal ongetwijfeld hoger beroep volgen.

Daarmee dreigt het een druk juridisch jaar te worden voor Wright aangezien hij inmiddels ook beschuldigd wordt van plagiaat bij het schrijven van zijn PHD-thesis in 2017. Ook deze zaak wordt vast en zeker vervolgd.

Biedt Bitcoin (BTC) nu wel of geen bescherming tegen inflatie?

De vraag of Bitcoin (BTC) nu wel of geen bescherming biedt tegen inflatie houdt de experts al een tijd bezig. Vandaag doet BTC analist Steven Lubka een duit in het zakje.

Hij stelt dat de Bitcoin alleen in bepaalde omstandigheden een verdediging tegen inflatie is. Hij stelt dat er 2 vormen inflatie zijn. De eerste vorm van inflatie ontstaat doordat overheden geld bijdrukken zonder dat daar extra zekerheden tegenover staan. De tweede vorm van inflatie ontstaat in zijn optiek door schaarste van goederen. In onderstaande podcast legt hij deze situatie uit en vertelt hij wat dit voor de Bitcoin (BTC) betekent.

Toen de Amerikaanse overheid enorm veel geld bijdrukte in de strijd tegen onder meer Covid19 steeg de Bitcoin (BTC) tot recordkoers. Toen onder andere door de oorlog in Oekraïne schaarste ontstond daalde de BTC prijs juist sterkt. Hieruit maakt Lubka op dat de Bitcoin alleen bescherming biedt tegen de zogenoemde monetaire inflatie als geschetst in situatie 1.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) key koersen op korte termijn

Momenteel lijkt de Bitcoin (BTC) bearish te consolideren, maar op de achtergrond gebeurt er wel degelijk het een en ander. Zo is er een nieuwe whale actief. Vanaf 15 juli vulde deze whale zijn of haar wallet in 3 dagen met 15.499 BTC. Daarna gingen de aankopen in een gestage mate voort. Inmiddels bedraagt de wallet van deze whale 132.878 BTC. Uiteraard is deze aankoopgolf bullish, aangezien deze tot meer vraag leidt, maar er is ook wat scepsis aangezien niemand weet wie of welke instantie er achter de wallet schuilgaat. Daarmee is de vraag wat de intenties van de eigenaar zijn. Een dump van zoveel BTC zou namelijk de koers danig kunnen drukken.

Als we de key koersen op korte termijn bekijken zien we dat de RSI boven 50 is gestegen. Daarnaast brak de Bitcoin (BTC) prijs definitief boven $ 21.750,-, waarmee deze voormalige weerstand nu een support is geworden. Op korte termijn kan de Bitcoin prijs deze support testen, waarna er ruimte is voor verdere groei. Serieuze weerstaand is namelijk pas te vinden op het 0.382 FIB-niveau op $ 29.370,-.

Overigens liggen er ook nog kleinere supportniveaus op $ 22.250,- en $ 22.700,-. Op basis van de Fibonacci-analyse lijkt de Bitcoin (BTC) prijs aan de derde golf van 5 opwaartse golfbewegingen begonnen te zijn. Daarmee kunnen we dus bullish vooruit kijken. Een koers onder $ 22.2230,- zou deze opwaartse golf kunnen onderbreken, maar ook dan blijft het vooruitzicht na een correctie optimistisch.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto daalt. Craig Wright-inflatie-koers
Sluiten