Bitcoin update: prijs BTC en crypto daalt. Markt verdeeld, bull vooruitzicht

Tech Robert Kroes 7 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd en dus tijd voor onze crypto update waarin we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto bekijken. Daarna bekijken we welke bull vooruitzichten er zijn en wat men verwacht van de Bitcoin prijs op korte en (middel)lange termijn. De analisten zijn verdeeld…

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto lager

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.276,31 ($ 43.381,51). Dit is 3,88% lager dan gisteren rond lunchtijd en ook lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren die later verscheen.

Ook de correctie voor de prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 houdt aan. Afgezien van de stable coins zien we alleen rode cijfers. Het grootste verlies van vandaag tot nu toe is met -7,58% voor Terra (LUNA). Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Onrust door activatie slapende BTC-wallet

Toen Satoshi Nakamoto nog betrokken was bij de Bitcoin zijn er een aantal wallets gecreëerd. De meeste van die wallets zijn slapend. Zodra zo’n wallet actief wordt volgt er meestal onrust op de cryptomarkt.

Dit is niet anders nu er een wallet van 12,5 jaar oud actief wordt. Deze werd aangemaakt nog vóór de Bitcoin pizza. De transactie ging van onbekende wallet naar onbekende wallet, dus een verkoop lijkt niet aanwezig.

Overigens verwachten analisten niet dat de wallet aan Satoshi zelf toebehoort/toebehoorde. In de reacties onder de melding wordt dan ook druk gespeculeerd over de eigenaar. Was hij ‘gewoon’ de toegang tot zijn wallet kwijt of kwam hij uit de gevangenis? Hoe dan ook, het geduld van deze investeerder is beloond. Toen de wallet gevuld werd was de Bitcoin nagenoeg waardeloos en nu vertegenwoordigen de 50 BTC een miljoenenwaarde.

Bull signalen BTC blijven opkomen

Ondanks de correctie van de prijs blijven er bull-signalen opkomen. Een van de bullish ontwikkelingen zou een spot ETF kunnen zijn. Vorig jaar zagen we dat een futures ETF de markt een enorme boost gaf.

Toch was de Amerikaanse toezichthouder terughoudend om spot ETF’s goed te keuren. Recent gaf men echter toestemming voor een nieuwe Bitcoin Futures ETF op basis van de regelgeving die ook voor goedkeuring van spot ETF’s gebruikt wordt. Dit betekent dat toekomstige aanvragen niet zonder meer afgewezen kunnen worden en dat de SEC veel sterkere argumenten moet vinden om tot afwijzing te komen.

Ook de bekende analist Willy Woo blijft bullish. Hij ziet dat investeerders massaal BTC kopen en deze ook in hun privé-wallets bewaren. Daarmee lijken ze op koersstijging te speculeren.

Ook blijken institutionele beleggers hun belangstelling nog lang niet verloren te hebben. Momenteel kopen institutionele beleggers namelijk op grote schaal stable coins in zodat ze later voordelig omgezet kunnen worden tegen bijvoorbeeld Bitcoin als de prijzen weer bullish worden.

Wat is de Bitcoin koersverwachting? Analisten zijn verdeeld

Alle bull-signalen zijn natuurlijk mooi, maar feit is dat de prijs daalt. De vraag is natuurlijk wat insiders verwachten van de Bitcoin prijs op korte en langere termijn. De markt blijkt meer verdeeld te raken.

De analisten van FX Street blijven optimistisch. Zij gaan ervan uit dat de dip tijdelijk is en zien een snel en sterk herstel in de komende dagen. De prijs kan volgens hen snel een rally naar maandrecords inzetten.

Andere analisten wijzen op het effect van de mid halving statistieken. Als we die mogen geloven gaat het nog 2 jaar duren voor de Bitcoin weer echt grote koerssprongen maakt. Analist Peter Brandt is het daar niet mee eens. Hij verwacht een trendbreuk.

Vooralsnog is de markt echter wisselend, dus het is verstandig om je voor te blijven bereiden op traden in een onzekere markt.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen