Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto daalt: resultaten, buig of barsten

Crypto Robert Kroes 25 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Tijdens deze Bitcoin lunch bekijken we uiteraard opnieuw de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook bekijken we de resultaten van de cryptomarkt in de afgelopen week en maand. Daarna blikken we vooruit. Wat is de impact van het FED rentebesluit op de cryptomarkt en wat zijn de Bitcoin (BTC) key koersen? Het wordt buigen of barsten! Profiteer jij direct mee?

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 21.581,85 ($ 22.049,02). Dit is 2,60% lager dan gisteren rond deze tijd en 6,21% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 dalen. Afgezien van enige stable coins kleuren alle koersen rood. Het grootste verlies is momenteel -7,16% voor Avalanche (AVAX).

Crypto resultaten week 29 en maand

Ondanks de slechte start van de week kijken we terug op een goed crypto resultaat over de afgelopen 7 dagen. We zien slechts enkele rode cijfers. Tron (TRX) verloor met -3,26% het meest. De grootste winst was de afgelopen week voor Ethereum Classic (ETC) met + 25,34%. Hoe dit komt legden we eerder uit. De Bitcoin (BTC) noteerde in de afgelopen week 5,32% rendement.

Ook de afgelopen 30 dagen verliepen voor de meeste cryptomunten positief. De Bitcoin (BTC) noteerde een resultaat van + 3,15%. Er waren enkele rode cijfers, waarbij Polkadot (DOT) de top 25 sloot mete een resultaat van -13,66%. De koplover over de afgelopen 30 dagen was wederom Ethereum Classic (ETC), dat een rendement van 49,06% kon noteren.

Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin (BTC) verwachting voor de komende week

Als we vooruitblikken zien we dat de komende week bijzonder spannend belooft te worden. Veruit het belangrijkste evenement is de bekendmaking van het FED-rentebesluit aanstaande woensdag. Daarnaast maken veel tech-bedrijven hun cijfers bekend en gezien de correlatie met de Bitcoin (BTC) wordt dat ook een trendsetter voor het marktsentiment.

Door de koersdaling van vandaag begint de Bitcoin (BTC) aan deze spannende week met een achterstand. De koers schoot namelijk onder het cruciale niveau van het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (op $ 22.800,-) en daarmee lijkt een bearish trend in de maak. Het feit dat andere indicatoren zoals het MACD en RSI weer bearish indiceren helpt daar niet bij.

Ook de mining difficulty wordt lager en de MVRV-Z toont dat de Bitcoin (BTC) ongeveer de juiste prijs aangeeft (niet ‘overbought’ of ‘oversold’). Wel hint ook deze indicator op prijsdruk.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen

Op het moment zien we dus een neergaande trend. Op korte termijn liggen de steunniveaus op $ 21.800,-, $ 21.600,- en $ 21.500,-. Als deze negatief gebroken worden moeten we rekening houden met een snelle BTC prijs daling naar wellicht $ 20.500,- of zelfs $ 20.000,-.

Door de koersdaling zijn diverse oude steunniveaus weer weerstanden geworden. Daarmee zien we weerstanden op $ 22.500,-, $ 23.000,- en $ 24.000,-. Dit betekent dus ook dat de bandbreedtes voor de Bitcoin (BTC) prijs steeds nauwer worden, hetgeen onherroepelijk tot een uitbraak gaat leiden.

Eens te meer wordt het dus zaak om je in te stellen op geld verdienen in een onzekere markt.

Morgen blikken we vooruit en analyseren we hoe de BTC prijs op het FED-rentebesluit kan reageren.

Profiteer jij direct van onze BTC verwachting?

De paper trading competities van onze collega’s van Virtueelbeleggen.com zijn spannend. Zowel bij het virtueel handelen in aandelen als het paper traden in Bitcoin en andere cryptomunten zijn per einde van de maand mooie (geld)prijzen te winnen, mede dankzij Bitvavo en Cryptohopper.

Met alle beweging die in de cryptomarkt aanstaande is kan jij natuurlijk ook gratis meedingen naar die mooie prijzen. Hoe makkelijk dit is lees je hier.

Ben jij benieuwd naar de koersverwachting voor andere beleggingen?

We zien dat er dus een spannende week met veel volatiliteit op de cryptomarkt. Naast de crypto zijn er natuurlijk veel andere beleggingen, zoals aandelen, staatsobligaties, goud, olie en FOREX. Hoe de koersverwachting daar is deelden wij vanmorgen in onze analyse ‘de koersverwachting’ op MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen