Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto daalt. ROI-verwachting-key koers

Crypto Robert Kroes 15 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Ook deze week houden we de vinger aan de pols van de cryptomarkt met onze Bitcoin lunch. We bekijken de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de resultaten van de afgelopen week en maand. Vervolgens analyseren we de BTC verwachtingen voor de komende week en Bitcoin key koersen die investeerders volgen.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 23.480,33 ($ 24.090,87). Dit is 2,61% lager dan gisteren rond deze tijd, maar iets hoger dan tijdens de Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag (toen stond de BTC-koers om 12 uur op EUR 23.108,-).

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 liggen lager dan gisteren, al zijn er ook winsten te noteren. De grootste winst is momenteel met +6,30% voor Leo Token (LEO). ChainLink (LINK) noteert met -6,80% het grootste verlies.

Bitcoin, Dogecoin (DOGE), Kabosu, Shiba Inu
Bitcoin en Dogecoin munten met Shiba Inu Kabosu (Afbeelding: Unsplash)

Positieve week en maand voor Bitcoin (BTC) en crypto

Ondanks de negatieve koersen kunnen we terug kijken op een week en maand met winst voor de Bitcoin (BTC) en meeste andere crypto. Over de afgelopen 7 dagen verloor BuildnBuild (BNB, het voormalige BinanceCoin) het meest met -1,94%. De Bitcoin (BTC) noteerde met + 3,79% een positief weekresultaat, maar kon niet in de schaduw staan van de vele Altcoins die vaak winsten in dubbele cijfers noteerden. Met +29,92% noteerde Shiba Inu (SHIB) de afgelopen week het hoogste resultaat.

Dat is natuurlijk een mooi rendement, maar valt in het niet bij het rendement van + 173,30% dat Ethereum Classic (ETC) over de afgelopen 30 dagen noteerde. Datzelfde geldt voor het resultaat van +15,79% voor de Bitcoin (BTC). Over deze periode noteerde alleen BinanceUsd (BUSD) met -0,01% nog een klein verlies, maar dat is voor een stable coin niet vreemd.

Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en live cryptoprijzen analyseren.

BTC prijs in correctie door afwijzing cruciale weerstand. Wat nu?

De Bitcoin (BTC) prijs brak even door de grens van $ 25.000,-, maar deze weerstand werd direct afgewezen. Hierdoor daalde de koers bijna $ 1.000,- en daarmee lijkt de voorspelling van influencer Capo of Crypto uit te komen. Zoals wij deelden voorspelde hij dat de bull rally zou toppen tussen $ 25.000,- en $ 25.500,- om daarna weer te dalen. Andere sceptici volgen zijn idee nu de koers een zogenaamd dubbel top patroon vormt.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Toch zijn er ook optimistische signalen. Zo is het feit dat de munt boven het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken blijft en sinds juni in een bullish channel beweegt goed nieuws. Op basis van historische analyse kan dit namelijk een stijging van 240% betekenen.

Of dit de komende week al gaat gebeuren is de vraag. Volgens analisten wordt de komende week de laatste week van de bear rally. We zien op macro-economisch gebied een rustige week en enige bullish indicatoren, maar op dit moment ontbreekt het simpelweg aan koopkracht in de markt om een bull rally door te drukken.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn

Op dit moment bekijken crypto traders vooral hoe ver de terugval na de weerstand op $ 25.000,- de prijs zal leiden. Het eerste supportniveau op $ 24.500,- is inmiddels doorbroken. Daarna zien we support op het psychologisch belangrijke niveau van $ 24.000,- en het voormalige weerstandsniveau van $ 23.400,-.

De Elliott Wave analyse duidt op een mogelijk herstel in de komende dagen. Daarmee zal de Bitcoin (BTC) prijs dus weer via de $ 24.500,- en $ 25.000,- door moeten breken naar het volgende cruciale weerstandsniveau op $ 31.000,- om zo weer in de liquiditeitszone tussen $ 31.000,- en $ 41.000,- te komen. De Elliott Wave Analyse zie je hierna.

Als dit niet lukt volgen crypto investeerders het bearish patroon dat naar het steunniveau op het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (rond $ 22.900,-) ligt en daarna richting de belangrijke $ 20.000,-. Vooralsnog lijkt het er echter op dat we nog niet zo ver in de afgrond hoeven te turen.

Risico spreiden door andere beleggingen? Dit is de koersverwachting

Veel beleggers spreiden hun risico door naast crypto ook te beleggen in andere beleggingen, zoals aandelen, FOREX, goud, olie of andere populaire beleggingen. Uiteraard is het ook dan belangrijk om te weten wat je van de markten kunt verwachten.

Daarom publiceren wij elke maandagmorgen onze gratis koersverwachting voor de belangrijkste beleggingen. Uiteraard verscheen er vanmorgen weer een actuele editie die kansen biedt. Deze kun je gratis lezen op onze zustersite MANNERS.nl.

Direct profiteren van de koersverwachting en Bitcoin lunch? Doe mee aan de paper trading competities en win!

Als je direct wilt profiteren van de inzichten uit onze Bitcoin lunches, crypto-updates en koersverwachting kun je natuurlijk meedoen met de gratis paper trading competities van onze onafhankelijke collega’s van VirtueelBeleggen.com.

Naast de eeuwige roem (die voor het moment in de aandelencompetitie voor Liesl Renshöfer en in de cryptocompetitie voor Zuwa is) kun je mede dankzij Bitvavo en Cryptohopper elke maand mooie prijzen winnen. Doe jij mee met de competitie voor augustus? Gratis aanmelden kan hier.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Het welbekende logo van Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Roger Brown)

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen