Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 29 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

BTC update: prijs Bitcoin en crypto daalt, whales, leverage + key

Als we de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto bekijken zien we dat de woorden van FED-voorzitter Powell hun uitwerking niet missen. Dat zien we terug in de resultaten over de afgelopen week en maand. Daarna analyseren we hoe oude whales in beweging komen. Ook is er slecht nieuws voor leverage traders. Tot slot bekijken we de Bitcoin (BTC) prijs key koers op korte termijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 19.880,31 ($ 19.807,16). Dit is 1,05% lager dan gisteren rond deze tijd en 4% lager dan na de speech van FED-voorzitter Powell op vrijdagavond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto blijven in mineur. Er zijn enkele uitzonderingen. De Litecoin (LTC) noteert momenteel met +1,14% de grootste winst. Het grootste verlies is met -10,25% voor Avalanche (AVAX).

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Rendement Bitcoin (BTC) en crypto in de min

De koersdalingen na de speech van FED-voorzitter Powell droegen er fors toe bij dat we een negatieve week voor de Bitcoin (BTC) winst en het rendement op de top 25 crypto zien. Hierdoor schieten ook de meeste maandcijfers weer in het rood.

Over de afgelopen week noteerde alleen Leo Token (LEO) met +2,25% een winst. Het grootste verlies was met 21,81% voor Avalanche (AVAX). De Bitcoin (BTC) prijs daalde in de afgelopen week met 8,33%.

Je kunt je natuurlijk afvragen of beleggen in Bitcoin (BTC) zo wel rendabel is. Wij maakten een vergelijking en hier kun je zien hoe het rendement op BTC zich verhoudt tot andere beleggingen.

Daarmee komt het maandverlies van de Bitcoin (BTC) uit op -16,91%. Het grootste verlies in die periode is voor Solana (SOL), dat 27,18% verliest. Er waren slechts enkele maandwinsten te noteren. De grootste maandwinst was met +1,29% voor Shiba Inu (SHIB).

Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de rendementen en de live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptobeurzen cryptocurrency
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Oude Bitcoin (BTC) whales in beweging, wat nu?

Gisteren verplaatste een Bitcoin-bezitter 5.000 BTC uit een wallet die al minstens 7 jaar slapende was. De transactie was niet naar een beurs maar toch ervaart de markt de transactie als bearish.

Dit komt vooral omdat de vorige keren dat zulke oude BTC verplaatst werd een koersdaling volgde. Uit onderzoek blijkt dat 92% van de markt dit nu weer verwacht.

Cryptomarkt bearish door nieuws over leverage traders

Regelgevende autoriteiten richten zich steeds vaker op leverage traders. Door deze zogenoemde hefboom ontstaat grote financiële risico’s. We zien regelmatig bij sterke koersschommelingen dat er vele executies onderpand plaatsvinden. In Singapore overweegt men inmiddels restricties voor leverage trading.

Nu men in veel landen met regelgeving bezig is kunnen we verwachten dat ook in andere landen druk op leverage trading zal ontstaan. Dit remt de mogelijkheid van rendement en dus reageert de markt bearish.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn

Nu de Bitcoin (BTC) prijs onder de $ 20.000,- ligt zijn alle ogen gericht op de trendlijn van $ 19.513,-. Als deze houdt kan er een bullish rally in een bearish trend ontstaan. De prijzen kunnen dan terugveren naar $ 20.750,- en daarna wellicht richting $ 22.400,-.

In ander geval moeten we ons opmaken voor een verdere correctie, waarbij de koers via $ 18.500,- terug kan lopen tot $ 17.578,- en in het uiterste geval zelfs $ 15.000,-.

Direct profiteren van de koersverwachting en Bitcoin lunch? Doe mee aan de paper trading competities en win!

Als je direct wilt profiteren van de inzichten uit onze Bitcoin lunches, crypto-updates en koersverwachting kun je natuurlijk meedoen met de gratis paper trading competities van onze onafhankelijke collega’s van VirtueelBeleggen.com.

Naast de eeuwige roem (die voor het moment in de aandelencompetitie voor Noahlampens en in de cryptocompetitie nog steeds voor Zuwa is) kun je mede dankzij Bitvavo en Cryptohopper elke maand mooie prijzen winnen. Doe jij mee met de competitie voor augustus? Gratis aanmelden kan hier.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
BTC update: prijs Bitcoin en crypto daalt, whales, leverage + key
Sluiten