Bitcoin update: prijs BTC en crypto daalt, deze indicatoren zijn key

Crypto Robert Kroes 17 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Uiteraard bekijken we ook vandaag de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Deze dalen en dat maakt investeerders zenuwachtig. Wij analyseren het bullish en bearish scenario en bekijken welke indicatoren voor de Bitcoin (BTC) prijs key zijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 23.163,23 ($ 23.760,83). Dit is 1,29% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Deze daling is in percentage niet sterk, maar zoals we zullen zien is de daling wel belangrijk.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 dalen. De grootste daling is momenteel met -5,88% voor Dogecoin (DOGE). Er zijn echter ook enkele cryptomunten die winst maken. De grootste winst in de top 25 is momenteel met +2,37% voor Leo Token (LEO). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Bitcoin (BTC) prijs weerstand blijkt te sterk: analisten zijn bearish

Hoewel de daling van de Bitcoin (BTC) prijs in percentage klein is, is deze wel belangrijk. Nadat we gisteren al zagen dat de weerstand op $ 25.000,- niet doorbroken kon worden bleek nu ook de weerstand op $ 24.500,- te sterk.

De BTC prijs steeg vannacht en vanochtend tot die hoogte, maar investeerders namen hun winst en voorkwamen dat de koers doorbrak. Als we de orderboeken van vandaag bekijken zien we dat er nog steeds veel verkooporders zijn die de Bitcoin ervan weerhouden om op jacht te gaan naar bullish potentieel.

Door het stuklopen op de weerstanden en de slechte tendens in de tech-aandelen zijn steeds meer traders pessimistisch. Zij houden er rekening mee dat de Bitcoin (BTC) prijs kan dalen tot het laagste punt van dit jaar (tussen $ 17.500,- en $ 18.000,-).

BTC statistieken zijn bullish, maar deze koers is key

De angst voor prijsdalingen lijkt vooral ingegeven door sentiment. De (technische) analyses voor de Bitcoin prijs zijn namelijk wel bullish. Zo zien we dat de marging trading markt nog steeds bullish signalen afgeeft.

Ook diverse andere ratio’s zoals de RHODL Ratio en de SOPR indicator laten zien dat de bodem van de bear rally achter ons ligt en dat de BTC momenteel ‘oversold’ en dus eigenlijk te goedkoop geprijsd is.

Om dat bullish potentieel te verzilveren is het cruciaal dat de weerstand op $ 25.000,- gebroken wordt en daar lijkt de markt nog niet aan toe. Daarmee ontstaat er een onduidelijke situatie. Dit is hoe beleggers deze analyseren.

Bitcoin (BTC) prijs key koers en trading strategie

Crypto investeerders kijken nu vooral naar de key koersen die moeten aangeven of er een bearish correctie komt of niet.

Als eerste focussen zij zich hierbij op het voortschrijdend gemiddelde over 20 dagen (rond $ 23.512,-) en daar ligt de prijs nog boven. Volgens analisten kunnen investeerders bullish traden zolang de prijscorrectie boven het voortschrijdend gemiddelde over 20 dagen blijft. Dit kun je in onderstaande video zien.

Daarnaast focussen investeerders zich op het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen (momenteel op $ 23.400,-). Een daling onder dit punt is een indicator dat er een nieuwe bear rally voor de Bitcoin (BTC) prijs ontstaat.

Het is echter de vraag of deze bear rally zo zwaar wordt als die van het 2de kwartaal. Op basis van de Fibonacci-analyse mogen we namelijk verwachten dat een bear-rally de prijs drukt tot een niveau tussen $ 20.500,- en $ 21.400,-. Nadat de munt hier liquiditeit vindt is er dan weer ruimte voor een nieuwe en wellicht sterkere bull-rally.

Om het bull-potentieel te verzilveren blijft het namelijk noodzakelijk dat de Bitcoin (BTC) prijs boven de $ 24.000,- blijft en daarna afrekent met de weerstanden op $ 24.500,- en $ 25.000,-.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen