Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 21 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt: Tesla, whales en nu?

Het is weer lunchtijd, dus bekijken we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de laatste updates over de verkoop van BTC door Tesla, zien we hoe de whales angstaanjagend bewegen en bekijken we de Bitcoin prijs verwachting op korte termijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.683,15 ($ 22,870,-). Dit is 3,54% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto dalen. Op de stable coins na zien we alleen maar rode cijfers. Solana (SOL) noteert met -9,52% het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Update Bitcoin (BTC) na Tesla verkoop

De mooie bull-rally van de afgelopen periode kwam gisteravond tot stilstand doordat er veel slecht crypto nieuws vrij kwam. Het meest opvallende en ingrijpende bericht was dat Tesla 75% van haar Bitcoin (BTC) had verkocht in het 2de kwartaal. Uiteraard wordt daarover nagepraat.

Zo weten we inmiddels dat de gemiddelde verkoopprijs van de BTC $ 28.888,- bedroeg, terwijl de gemiddelde aankoopprijs $ 31.620,- was. Daarmee leverde de transactie dus een verlies van 9% op.

Overigens gaf Musk al aan dat deze beslissing nodig was om de cash flow van Tesla te versterken. Daarnaast staat hij er in de toekomst voor open om weer Bitcoin (BTC) te kopen, maar kraakte hij wel enige kritische noten. In dat opzicht is het ook veelzeggend dat Tesla de Dogecoin (DOGE) niet heeft verkocht.

De markt reageert verdeeld. Na de bekendmaking dook de koers, maar gaf deze snel een rebound. Vanochtend zien we, mede door andere ontwikkelingen, de koers toch verder dalen. Toch is niet iedereen negatief. Zo legt ex-Tron (TRX) topman Justin Sun uit waarom deze situatie wel eens positief kan zijn.

BTC whales laten verontrustende signalen zien

Zoals we eerder aangaven is whale spotting een steeds populairdere manier van beleggen. Wie zich daarmee bezig houdt ziet een aantal onrustbarende signalen.

Zo zien we op basis van data van onder meer Whale Alert dat de whales massaal overwegen te verkopen. In de afgelopen 3 dagen alleen transfereerden zij 132.000 BTC naar de beurzen.

Daarnaast zien we dat de 3-na grootste whale zijn bezit transfereerde naar Coinbase. Het leegmaken van deze wallet alleen leverde al een verschuiving van ruim 162 BTC op. Uiteraard is het de vraag wie deze transactie waarom gedaan heeft. Hoewel sommigen denken dat deze transactie geen verkoopgolf zal genereren is het vertrouwen bij beleggers toch brozer. De verkoop door Tesla maakte dit niet beter.

Prijs Bitcoin (BTC) daalt, wat nu?

Door de correctie zien we de Bitcoin (BTC) nu toch niet boven de $ 23.000,- kan blijven. De BTC prijs worstelt momenteel met het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (rond $ 22.800,-). Uit analyses zien we dat deze prijs cruciaal is om bullish naar de koersverwachting te blijven kijken.

Of de Bitcoin (BTC) prijs dit volhoudt ligt waarschijnlijk vooral aan de ontwikkelingen in de Amerikaanse markt en eventueel meer nieuws. Wij volgen de ontwikkelingen en doen vanavond uiteraard verslag in onze crypto analyse.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt: Tesla, whales en nu?
Sluiten