Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto daalt, weekverwachting, zwakte en users

Tech Robert Kroes 10 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Het is weer tijd voor de laatste Bitcoin lunch van deze week. Uiteraard bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van van de top 25 crypto. Daarna delen we de Bitcoin weekverwachting en schatten we in hoe zwaar de bearish correctie wordt. Tot slot bekijken we de volgende grote massa-adoptie.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt, prijzen top 25 crypto dalen sneller

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 27.988,72 ($ 29.912,04). Dit is exact 2 % lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen en dat vaak nog sneller dan de Bitcoin. Naast enkele stable coins is Leo Token (LEO) de uitzondering die de regel bevestigt met een winst van 1,77%. Het grootste verlies van de dag tot nu toe is voor Cardano (ADA), dat 6,58% inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Weekverwachting Bitcoin prijs blijft bearish

Nu de Bitcoin koers weer onder de $ 30.000,- duikt is zien we dat de munt richting de onderkant van de consolidatiezone tussen $ 29.000,- en $ 31.000,- beweegt. Daarmee blijft het koersvooruitzicht bearish. Dit temeer omdat een opwaartse beweging in deze range geen extra handelsvolume brengt.

Op korte termijn is het support level van $ 29.563,- key voor investeerders. Als dit niveau breekt kan er een bijzondere situatie ontstaan. Door een zogenoemde ‘volume void’ ontstaat er een soort niemandsland tussen $ 29.424,- en $ 11.891. Analisten sluiten niet uit dat dit gat opgevuld wordt met een sterke crash.

Uiteraard zijn er scenario’s waarbij een korte opleving naar $ 35.000,- nog steeds mogelijk is, maar bij gebrek aan handelsvolume lijkt die optie steeds theoretischer te worden. Ditzelfde geldt voor een bullish trendbreuk. Hiervoor moet de koers namelijk boven $ 52.000,- komen. In onderstaande video-analyse zien we dan ook dat de kans op een koersval naar $ 20.000,- groter is dan de kans op herstel richting $ 35.000,-.

Uiteraard is de vraag of de soep zo heet wordt gegeten als deze opgediend wordt.

Hoe sterk wordt de volgende bear rally voor Bitcoin?

Bij het lezen van een mogelijk koersdoel van $ 11.891,- zal de schrik bij menig investeerder om het hart slaan, maar de vraag is of dit scenario erg waarschijnlijk is. Allereerst is de ‘void volume’ theorie gebaseerd op cijfers uit 2020-2021 en toen waren er nog veel minder institutionele beleggers actief. Zoals we al eerder zagen zorgt die toestroom van grootkapitaal volgens experts voor een BTC bodem prijs.

Daarnaast zien we dat de volatiliteit en het marktvolume afnemen. Dit zijn vaak tekenen van een komend herstel Ook zijn diverse andere technische indicatoren positief. Daarmee is de verwachting dat de bear leg down niet zo zwaar zal zijn als je op basis van de ‘volume void’ kunt berekenen.

Zorgen webwinkels voor massa-adoptie?

Zoals we al vaker uitlegden is voor prijsgroei op lange termijn belangrijk dat veel mensen BTC als betaalmiddel gebruiken. Uit onderzoek van Deloitte en PayPal blijkt dat de webwinkeliers hier wel eens een grote rol in zou kunnen spelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan 85% van de ondervraagden prioriteit geeft aan het mogelijk betalen met crypto. Nog eens 83% geeft diezelfde prioriteit aan stable coins.

Ook blijkt dat zo’n 75% van de ondervraagden van plan zijn binnen 24 maanden cryptomunten en/of stable coins toe te voegen aan de geaccepteerde betaalmiddelen in hun webshop. Het hele rapport kun je hier lezen.

Tot slot attenderen we je graag op een nieuwe trend in Bitcoin beleggen. Ben jij benieuwd wat deze trend is en hoe jij daarin mee kan doen? Lees dan onze weekend special over whale tracking die morgen rond 12 uur online komt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen