Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 22 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Bitcoin update: prijs BTC en crypto dalen. ROI en verwachting

We bekijken vandaag uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de rendementen van de afgelopen week, waarbij de crash van het weekend de weekresultaten behoorlijk beïnvloedt. Daarna bekijken we de verwachting van de Bitcoin (BTC) prijs voor de komende week.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 21.203,58 ($ 21.271,31). Dit is 0,55% lager dan gisteren en 6,1% lager dan vrijdag rond lunchtijd.

Ook de prijzen van de meeste munten uit de top 25 crypto kleuren rood. Uniswap (UNI) noteert met -4,74% het hoogste verlies van de dag tot nu toe. Afgezien van enkele stable coins zien we momenteel geen groene cijfers.

Bitcoin, Dogecoin (DOGE), Kabosu, Shiba Inu
Bitcoin en Dogecoin munten met Shiba Inu Kabosu (Afbeelding: Unsplash)

Weekend zorgt voor negatief rendement Bitcoin en crypto

Nadat de Bitcoin (BTC) eerder vorige week haar tanden stuk beet op de weerstand rond $ 25.000,- zagen we dit weekend massale winstnemingen. Hierdoor daalde de koers van de BTC en andere cryptomunten stevig. Dit heeft zijn impact op de week- en maandresultaten.

Zo zien we voor het rendement (ROI) over de afgelopen 7 dagen op de stable coins na alleen rode cijfers. Het grootste verlies was met -23,41% voor Shiba Inu (SHIB). De Bitcoin (BTC) noteerde -12,90%. De schade bleef het meest beperkt voor Leo Token (LEO), dat slechts -0,03% verloor.

Uiteraard werkt deze negatieve week ook door in de maandresultaten. Al zien we daar gelukkig ook nog positieve cijfers. Over de afgelopen 30 dagen noteerde Ethereum Classic (ETC) met +28,46% de grootste winst. Het grootste verlies over die periode was met -15,01% voor Solana (SOL). De Bitcoin (BTC) eindigde in de middenmoot met -6,70%.

Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

Wat betekenen de winstnemingen voor de BTC prijs trend in de komende week?

Door de winstnemingen en bijbehorende koersdalingen van dit weekend is de bullish Bitcoin prijs trend doorbroken. De prijsdaling ging vrijdagavond en zaterdag zo hard dat de prijs door belangrijke steunniveaus, zoals het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (rond $ 22.900,-) en de psychologisch belangrijke grens van $ 22.000,-, zakte.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Muntjes (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Hierdoor bevindt de munt zich nog steeds in de consolidatiezone tussen $ 20.000,- en $ 25.000,-, maar lijkt het sentiment op korte termijn bearish.

Toch zien analisten tekenen dat de schijn bedriegt. Zo ziet de bekende analist Willy Woo dat de koersdalingen niet geleid hebben tot massale transfers van wallets naar beurzen. Dat indiceert dat beleggers afwachten op een mogelijkheid om de dip te kopen en daarmee speculeren op een snel herstel.

Santiment analyseert dat er momenteel veel short posities worden ingenomen. Daarmee gaan deze handelaren tegen de markt in en dat is volgens deze gerenommeerde analisten een bullish teken.

Die mening wordt onderstreept door andere analisten zoals de Nederlandse Michaël van de Poppe. Zij verwachten dat er nu een bull trap komt waarmee de leverage handelaren uit de markt gejaagd worden. Zodra deze weg zijn doordat hun opties geliquideerd worden verwacht men dat de BTC koers sterk en structureel kan stijgen.

Op de langere termijn zijn analisten dan ook positief. Zo stelt JP Morgan dat er een overtreffende trap van recessie aankomt. Hier zou de Bitcoin (BTC) een rol als hedge vervullen. Ook Skybridge Capital ziet een sterk herstel en verwacht dat de koers van de Bitcoin in die periode kan stijgen tot $ 300.000,-.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Het welbekende logo van Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Roger Brown)

Het lijkt er echter op dat dit nog niet op korte termijn zal gebeuren. Op dit moment noteert namelijk zo’n 50% van de Bitcoin investeerders een positief rendement (voor een herstel moet dit minder zijn). Ook signaleert men dat er op basis van historische analyses nog een koersdaling te verwachten valt. September is namelijk een historisch slechte maand voor de Bitcoin (BTC) prijs.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn

Voor de komende week zijn de ogen vooral gericht op het FED Jackson Hole symposium (25 t/m 27 augustus) waar de belangrijkste bankiers ter wereld komen discussiëren over de economie, inflatie en eventuele maatregelen van Centrale banken.

De stijgende hash rate voor miners en het feit dat investeerders geen geld naar de beurzen transfereren zijn bullish indicatoren, maar dit lijkt niet genoeg.

We zien namelijk een bearish trend die versterkt wordt doordat de RSI onder 50 gedaald is. Op basis van de Fibonacci analyse zien we dat de BTC een A-B-C correctiestructuur heeft voltooid. Een andere mogelijkheid is dat er nog één correctie komt. Deze optie is gevalideerd als de BTC prijs onder de horizontale support zone van $ 19.300,- zou breken.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptobeurzen cryptocurrency
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Daarbij ligt de prijsbeweging momenteel consoliderend tussen $ 19.300,- en $ 22.000,-.

Direct profiteren van de koersverwachting en Bitcoin lunch? Doe mee aan de paper trading competities en win!

Als je direct wilt profiteren van de inzichten uit onze Bitcoin lunches, crypto-updates en koersverwachting kun je natuurlijk meedoen met de gratis paper trading competities van onze onafhankelijke collega’s van VirtueelBeleggen.com.

Naast de eeuwige roem (die voor het moment in de aandelencompetitie voor Lucas Bosman en in de cryptocompetitie wederom voor Zuwa is) kun je mede dankzij Bitvavo en Cryptohopper elke maand mooie prijzen winnen. Doe jij mee met de competitie voor augustus? Gratis aanmelden kan hier.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin update: prijs BTC en crypto dalen. ROI en verwachting
Sluiten