Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 4 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: BTC en crypto dalen. Waarom? Correlatie-key-koers

Zoals altijd bekijken we rond lunchtijd de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. We zien de koers dalen, maar waarom? Ook analyseren we opvallende veranderingen in de correlatie tussen BTC en andere beleggingen. Tot slot bekijken we de Bitcoin key koersen op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.471,51 ($ 22.859,21). Dit is 2,32% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto dalen. Het grootste verlies is voor Ethereum Classic (ETC) met -5,66%. Naast de stable coins noteert alleen BuidnBuild (BNB), het voormalige BinanceCoin, een winst van 2,70%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin, Dogecoin (DOGE), Kabosu, Shiba Inu

Waarom blijft de BTC prijs dalen?

Op het moment zijn er diverse factoren die ervoor zorgen dat de Bitcoin (BTC) prijs steeds daalt na een korte opleving. Enerzijds zien we dat er simpelweg te weinig vraag is. De marktkapitalisatie neemt niet al te veel toe. Sterker nog, als we de marktkapitalisatie van Bitcoin ten opzichte van andere crypto bekijken zien we dat de dominantie van BTC juist afneemt.

Hierdoor heeft de BTC te weinig kracht om de weerstanden tussen $ 23.000,- en $ 25.000,- te doorbreken om zo in het bullish gebied richting $ 30.000,- te komen.

Tot slot zien we dat steeds meer institutionele investeerders de BTC handel betreden. Zij gebruiken daarbij risico-modellen die zij ook op andere risicovollere beleggingen los laten. Hierdoor vertoont de Bitcoin steeds meer correlatie met andere beleggingen.

Bitcoin (BTC) correlatie verschuift van tech-aandelen naar…

Inmiddels zien we dat de Bitcoin, waarbij lange tijd een sterke correlatie met tech-aandelen te zien was, iets achterblijft bij de koersen van aandelen.

Dit ligt in lijn met een onderzoek van Bloomberg. Bloomberg Intelligence publiceerde namelijk via LinkedIn een onderzoek naar de correlatie tussen diverse beleggingen. Dat onderzoek is hier te bekijken:

Hieruit blijkt dat de Bitcoin prijs meer beweegt zoals Amerikaanse treasury bonds en goud dan zoals de (tech-)aandelen bewegen. Verder verwacht men dat er een basisprijs ontstaat rond $ 20.000,- en dat de munt veel potentieel heeft. Tot slot concludeert men dat de BTC sinds haar ontstaan één van de meest rendabele beleggingen is.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) key koersen op korte termijn

Als we de Bitcoin (BTC) prijs analyseren zien we dat deze sinds vanochtend weer onder de $ 23.000,- gedaald is. Daarmee blijft het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (rond $ 22.700,-) een van de belangrijkste key-koersen voor crypto investeerders.

De vooruitzichten zijn neutraal tot licht bearish. Men verwacht als men onder de $ 22.700,- duikt een daling tot het support niveau van $ 22.225,-, waar ruimte is voor koersherstel richting de bovenkant van de Bollinger Bands. Als deze bodem niet houdt dreigt een verdere koersdaling aangezien het volgende supportniveau op $ 20.700,- ligt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: BTC en crypto dalen. Waarom? Correlatie-key-koers
Sluiten