Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto lager: meer beren verwacht + complot

Tech Robert Kroes 26 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals elke dag bekijken we ook vandaag rond lunchtijd de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we waarom er meer prijsdalingen voor de BTC verwacht worden. Tot slot delen we een complottheorie over de huidige crypto crash.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt, prijzen top 25 crypto dalen sneller

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 27.388,56 ($ 29.242,87). Dit is 1,69% lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

De prijzen van de top 25 cryptomunten dalen sneller. Afgezien van de stable coins en enkele kleine positieve momenten (minder dan +0,5%) zien we alleen rode cijfers. Het grootste verlies is momenteel voor Avalanche (AVAX), dat 14,07% inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Beren bepalen verval van Bitcoin opties. Hoe laag brengen zij de koers?

Morgenochtend om 10 uur (Nederlandse tijd) vervallen de Bitcoin maandopties en weekopties weer, net als de maand- en weekopties van andere cryptomunten. Aan de hand van de mogelijke koers die morgenochtend om 10 uur op de borden staat geven we aan hoe de executie van de opties zal verlopen:

  • Bitcoin prijs tussen $ 28.000,- en $ 30.000,-: 800 calls (koopopties) vs. 14.200 puts (verkoopopties). De beren verdienen in dit geval $ 390 miljoen.
  • Bitcoin koers tussen $ 30.000,- en $ 32.000,-: 2.050 calls vs. 11.200 puts. In dit geval is het voordeel voor de beren $250 miljoen.
  • BTC prijs tussen $ 32.000,- en $ 33.000,-: 5.650 calls vs. 9.150 puts. Hiermee zou het voordeel voor de beren $ 110 miljoen zijn.

(bron: Cointelegraph)

Nu de Bitcoin prijs al een tijd consolideert tussen $ 29.000,- en $ 30.000,- is het voor de beren dus belangrijk om de koers hiertussen te houden om ervoor te zorgen dat zij geen $ 150 miljoen winst verliezen. Uiteraard zouden de bulls hun positie kunnen versterken door de koers flink op te drijven, maar gezien het bearish sentiment lijkt dit niet te gaan gebeuren.

Bitcoin prijs in de klem door slappe markt, Elloitt Wave Analyse voorziet meer beren op de weg

Een andere manier om de prijs op te drijven is toenemende interesse om in de Bitcoin te handelen, bijvoorbeeld door investeerders die verwachten dat ze de dip kunnen kopen.

On-chain metrics laten echter zien dat de markt vooral afwachtend is. Zowel de bulls als de beren lijken de kaarten tegen de borst te houden. Wel zien we dat de correlatie tussen (tech) aandelen en BTC iets minder hecht wordt, maar dat is in het nadeel van de BTC. Waar de aandelen licht stijgen daalt de Bitcoin juist.

Nu de Bitcoin prijs steeds langer consolideert tussen $ 29.000,- en $ 30.000,- wordt een uitbraak uit deze bandbreedtes steeds waarschijnlijker. Een van de manieren om te zien of een trendbreuk aanstaande is, is het maken van een Elloitt Wave Analyse. Deze laat een mogelijke trendbreuk zien en geeft ook een indicatie of deze bearish of bullish is.

In de huidige marktsituatie dient de Elliott Wave Analyse vooral als bevestiging van het vermoeden (een bearish uitbraak) dat we al hebben. Onderstaande video analyse bevestigt dit inderdaad.

Volgens deze analyse zullen we de koersen al in het komend weekend verder zien dalen. Uiteraard kun je meer leren over de Elloitt Wave Analyse voor BTC en crypto, bijvoorbeeld in de uitleg van onze collega’s van Tradeincrypto.com.

Is de BTC prijsdaling een complot van mega-bedrijven?

Hoewel wij ons vooral richten op technische analyses en fundamentele factoren om de het verloop van de Bitcoin prijs en de prijzen van crypto in te schatten zijn er ook analisten die een andere visie op de zaak hebben. Zo is er één gerucht of -zo je wilt- complottheorie die steeds hardnekkiger wordt. Deze theorie is dat twee megabedrijven, Blackrock en Citadel, in willen stappen in Bitcoin (en andere crypto). Om dit zo voordelig mogelijk te doen zouden zij bewust het LUNA-schandaal gecreëerd hebben om zo te profiteren van een prijsdaling en goedkoop in te kunnen stappen. In deze video legt men het vermeende complot uit.

Zoals we zien zijn er argumenten voor en tegen het complot, maar de vraag is of het iets uitmaakt voor de Bitcoin prijs, immers ook bij een complot blijft de wet van vraag en aanbod gelden. Wel zal, als het complot waar blijkt, de discussie over betrouwbaarheid en de mogelijkheden om cryptoprijzen te beïnvloeden weer oplaaien. Des te meer reden om de komende tijd alle ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen