Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto, MicroStrategy bull, Plan B en correlatie

Tech Robert Kroes 11 mei 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. De live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten stellen ons voor verrassingen. Daarom wil ik jullie ondanks dat ik vandaag rond lunchtijd niet beschikbaar ben de Bitcoin lunch niet onthouden. We zien hoe bullish MicroStrategy blijft, checken hoe het met de Nederlandse analist PlanB gaat en zien een pijnlijk accurate correlatie.

We beginnen uiteraard zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten zetten markt op scherp

We zien dat investeerders momenteel scherp reageren op iedere verandering in de prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten uit de top 25 crypto. Sterker nog, de gebeurtenissen van de afgelopen tijd verdelen de analisten en experts in 2 kampen als het om de Bitcoin prijs op korte termijn gaat. Dit bespraken we in onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook gisteravond hielden de beren de macht. We zagen wel een rustigere cryptomarkt, maar de prijzen bleven dalen. Dit was opvallend, want het bullish nieuws dat Instagram NFT’s gaat introduceren op haar platform zou normaal gesproken tot enthousiasme moeten leiden. Uiteraard brachten we vanmorgen alle ins en outs. Ook waarschuwden we je direct voor mogelijke valkuilen van Insta en NFT’s.

Je kunt de live Bitcoin prijs en prijzen van de top 25 crypto natuurlijk 24 uur per dag (en dus ook nu) zelf checken op de site van Tradeincrypto.com.

Zo bullish is MicroStrategy echt over Bitcoin

Uiteraard zal de tijd leren of de pessimisten gelijk hebben of dat de optimisten, zoals Michael Saylor, topman van MicroStrategy, het gelijk aan hun kant hebben. Dat Saylor en daarmee het bedrijf MicroStrategy bullish zijn benadrukt de topman aan de lopende band. Ook zegt hij vaak de Bitcoin van het bedrijf ‘nooit’ te verkopen.

Nu is MicroStrategy in Amerika een beursgenoteerd bedrijf. Dit betekent dat het bedrijf kwartaalresultaten moet publiceren en daarover in discussie moet met investeerders. De daling van de BTC-prijs heeft, zoals wij al eerder berichtten, flinke impact op de financiële huishouding van het bedrijf. Saylor voorzag dan ook kritische vragen. In een presentatie voor investeerders ging hij uitgebreid in op de positie van de Bitcoin voor er lastige vragen komen. Hij deelde zijn toelichting via Twitter.

Hieruit blijkt dat het bullish sentiment van Saylor geen rol is. Je leest het goed. Tot de koers van $ 3.562,- is er volgens hem voor MicroStrategy geen probleem. Ook daarna (bij een lagere koers is het bezit aan Bitcoin niet meer genoeg om de schulden van het bedrijf te dekken) heeft hij al een oplossing voor handen. Verkoop van de BTC maakt daar, zoals hij het nu uitlegt, geen deel van uit.

Hoe kijkt de Nederlandse analist PlanB naar de BTC crisis?

De Nederlandse analist PlanB ontwikkelde een eigen model (het Stock to flow model) om de Bitcoin koers te voorspellen. Hij werd daarmee wereldberoemd in cryptokringen toen zijn model een aantal maanden op rij de Bitcoin koers bijna tot op de cent nauwkeurig voorspelde. Op basis van zijn ‘ verbeterde’ versie van het originele S-2-F model zou de BTC in december 2021 het jaar af moeten sluiten bij Bitcoin prijs van $ 100.000,-. Toen dit niet gebeurde en de prijs in plaats daarvan daalde kreeg hij veel kritiek. Deze kritiek pareerde hij bruusk. Sindsdien werd het stiller rondom PlanB. Uiteraard zijn wij benieuwd hoe hij nu tegen de situatie aankijkt.

Plan B grijpt terug op originele S-2-F model

In een recente Tweet laat PlanB weten dat hij nog steeds wordt aangevallen. Ook legt hij daarin uit dat de koers naar zijn idee momenteel meer volgens de verwachting op basis van het originele S-2-F model (met koersdoel op $ 55.000,-) beweegt dan op basis van de versie die hem vorig jaar zoveel faam bracht.

Ook zien we dat hij een stuk minder zeker is over zijn voorspelling en een afwachtende houding inneemt. Zijn meest recente Tweet spreekt daarbij boekdelen.

We zien de interactie duidelijk teruglopen, dus de vraag is hoe snel PlanB weer in het middelpunt staat.

Bitcoin toont angstaanjagende correlatie

Een van de andere zaken waar PlanB naar verwijst is de correlatie met de aandelenprijzen. In dit bericht trekt hij een vergelijking tussen de ontwikkeling van de Bitcoin prijs en de S&P500 aandelen.

Hoewel we daar inderdaad vergelijkbare koerspatronen zien is er een andere correlatie die nog angstaanjagendere gelijkenissen vertoont.

In deze statistiek zien we namelijk hoe de prijs van de Bitcoin nagenoeg gelijk beweegt met de prijs van de Nasdaq. Het lijkt er dan ook op dat deze correlatie voorlopig een factor is om rekening mee te houden.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen, waaronder de correlatie met Nasdaq volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen