Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 18 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto rally: resultaat, short squeeze, nu?

In onze Bitcoin lunch zien we dat de nieuwe week gunstig begint als we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto bekijken. Dat heeft natuurlijk effect op de crypto resultaten van de afgelopen week en afgelopen maand. Daarna analyseren we de markt. Zien we een BTC short squeeze en Bitcoin capitulatie? Tot slot bekijken we met de Elliott Wave analyse al of de bear trend inderdaad gebroken is.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto in zomerrally

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 22.045,74 ($ 22.223,94). Dat is 4,07% hoger dan gisteren en 5,37% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto stijgen snel. Afgezien van de stable coins noteert alleen de Leo Token (LEO) met -1,87% een verlies. De grootste winst is op dit moment met + 20,03% voor Polygon (MATIC). Er zijn echter meer crypto die hun resultaat in dubbele cijfers noteren. Dit heeft uiteraard invloed op de week- en maandresultaten.

Bitcoin (BTC) prijs en cryptoprijzen bieden positief rendement

Na alle koersdalingen van de afgelopen weken zien we eindelijk weer eens groene resultaten in overvloed.

Zo is het weekresultaat alleen nog negatief voor de stable coins en een enkele andere crypto. Leo Token (LEO) kende met -7,12% de slechtste week. Het beste crypto rendement was deze week met + 56,98% voor Polygon (MATIC). Er zijn echter veel dubbele cijfers te zien. De Bitcoin (BTC) staat daar niet bij. Met + 6,95% is het BTC rendement bescheiden.

Ook bij een analyse van de maandwinst van de Bitcoin (BTC) zien we met 8,97% een mooie plus, die echter niet tot de top behoort. Ook over 30 dagen schrijven veel crypto het rendement in dubbele groene cijfers. Polygon (MATIC) heeft over 30 dagen zelfs 3 cijfers vóór de comma nodig om het rendement van + 123,72% te kunnen noteren. Naast de stable coins is Cardano (ADA) de enige crypto die haar investeerders een verlies oplevert. Over 30 dagen was het resultaat -2,81%.

Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en de live cryptoprijzen analyseren.

Mooie cijfers stemmen Bitcoin (BTC) analisten positief. Trendbreuk aanstaande?

De mooie resultaten zorgen ervoor dat BTC beleggers positief gestemd zijn. Dit leidt tot signalen dat er een trendbreuk aanstaande is. Zo zien we dat de interesse aantrekt. Een toestroom van $ 150 miljard brengt de marktkapitalisatie weer boven $ 1 triljoen.

De snelle stijging van de koersen zorgt ook voor een liquidatiegolf van short posities. Er verdampte al voor meer dan $ 250 miljoen.

Daarbij zien we dat de RSI-indicator terug loopt van het ‘oversold’ gebied. Op basis van historische analyses is dit een indicatie dat de bodem van de Bitcoin (BTC) in zicht is.

Zelfs het feit dat de miners dit weekend massaal verkochten wordt nu positief uitgelegd als zou de verkoopgolf een bodem in de prijs leggen. De vraag is of dit waar is. We zagen vorige week namelijk dat de BTC mining kosten (die inderdaad als BTC bodem kunnen dienen) juist verder daalden tot ruim onder de $ 20.000,-.

Tot slot zien we ook dat de futures handel zich al voorsorteert op een fikse rally. We zien dat de premie op geavanceerde beurzen zoals Huobi op het hoogste niveau sinds een maand ligt. Toch is voorzichtigheid geboden…

Bitcoin prijs key koersen: Elliott Wave bevestigt trendbreuk (nog) niet

Als we de koersbeweging op korten termijn analyseren zien we dat de Bitcoin prijs (BTC) op korte termijn boven de weerstand van $ 21.700,- ligt. Daarna ligt er nog een weerstand rond het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (rond $ 22.600,-). Als deze gebroken wordt ligt er nog een weerstand op $ 25.300,- maar daarna lijkt de weg vrij voor een rally naar $ 29.370,-.

Toch is er nog geen bevestiging van een trendbreuk, dus moeten we op basis van de BTC Elliott Wave analyse ook rekening houden met een bear-scenario. We zien dan weer het inmiddels bekende bear pad via $ 20.000,- en $ 18.930,- naar de zone tussen $ 14.000,- en $ 15.000,-.

Ben jij benieuwd naar de koersverwachting voor andere beleggingen?

We zien dat er dus een spannende week met veel volatiliteit op de cryptomarkt. Naast de crypto zijn er natuurlijk veel andere beleggingen, zoals aandelen, staatsobligaties, goud, olie en FOREX. Hoe de koersverwachting daar is deelden wij vanmorgen in onze analyse ‘de koersverwachting’ op MANNERS.nl.

Leren beleggen? Verdien geld met Bitcoin paper trading

Als je benieuwd bent of deze analyses van de Bitcoin en de MANNERS koersverwachting wat waard zijn kan je ze natuurlijk altijd testen bij de online crypto trading competitie van onze onafhankelijke collega’s van Virtueelbeleggen.com. Schrijf jij je makkelijk gratis in, verstoot jij ‘fietsbel’ en ‘Kcirtap’ van de top om gratis voor 100% aan prijzen te winnen? Hier lees je alles over het inschrijven, de crypto paper trading competitie en de mooie prijzen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!