Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt: Berentijd? Google verrast

Crypto Robert Kroes 23 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Uiteraard bekijken we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna zien we hoe Google veel dieper in crypto zit dan de meeste mensen denken. Ook analyseren we of er beren op komst zijn voor de Bitcoin (BTC) prijs.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van top 25 crypto stijgen

We zien vandaag positief sentiment. Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 21.264,61 ($ 21.341,97). Dit is 0,66% hoger dan tijdens onze Bitcoin update van gsiteren.

Bij de andere munten uit de top 25 crypto zien we nog meer positiviteit. Afgezien van de stable coins zien we alleen groene cijfers. De hoogste winst is momenteel met + 10,88% voor Cosmos Hub (ATOM). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Coins (Afbeelding: Pexels / Worldspectrum)

Google veel dieper in crypto dan iedereen dacht

Op het eerste gezicht lijkt Google niet overdreven actief in crypto, maar wie verder kijkt komt tot een verrassende conclusie. Alphabet, het moederbedrijf van Google is namelijk momenteel de grootste investeerder ter wereld in crypto en blockchain bedrijven. Zij hebben liefst $ 1,5 miljard dollar geïnvesteerd. Opvallend is dat deze investering verdeeld is over 4 bedrijven:

  • Fireblocks: een bewaarplatform voor digitale bezittingen;
  • Dapper Labs: een Web3 game bedrijf;
  • Voltage: een tool om de Bitcoin infrastructuur maximaal te benutten en
  • Digital Currency Group, een zogenaamd venture capital bedrijf.

Verder zien we op de lijst van grote investeerders in cryptobedrijven Samsung en diverse grote banken zoals Morgan Stanley en Goldman Sachs. In totaal zijn er op dit moment 61 blockchain en crypto bedrijven die gezamenlijk $ 6 miljard ophaalden door investeringen van in totaal 40 geldschieters.

Analisten zien beren op de weg voor Bitcoin (BTC) prijs

Inmiddels zijn analisten steeds somberder gestemd over de Bitcoin (BTC) prijs. Steeds meer zien we de verwachting dat er een nieuwe bear-rally aankomt die de koersen tot het laagste punt van 2022 gaan brengen.

Allereerst zijn er macro-economische factoren zoals de inflatie en de stijgende prijzen. Men twijfelt aan het beleid van de FED en vraagt zich af of dit afdoende is om de inflatie te beteugelen. Daarom verwacht men dat investeerders de komende periode minder risicovolle investeringen zullen doen. Een prijsdaling van 20% voor de BTC is daarbij niet uitgesloten. Ten opzichte van de huidige Bitcoin prijs zou de koers dan rond $ 17.000,- komen te liggen.

Andere analisten zijn nog somberder gestemd. Zo gaf analist Gareth Soloway, die al eerdere juiste bear voorspellingen deed, een interview aan Kitco News. Hierin voorspelde hij een nieuwe correctiegolf die ongekend hard aankomt. Het interview kun je hier bekijken.

Zoals hij uitlegt verwacht hij dat de koers daalt tot zo’n $ 12.000,- tot $ 13.000,-. Hierna verwacht hij een herstel, waarbij Bitcoin (BTC) tot $ 500.000,- kan stijgen, zoals eerder ook Mike Novogratz aangaf.

Bitcoin (BTC) prijs verwachting op korte termijn

De koersdaling kan op hele korte termijn al inzetten. De Bitcoin (BTC) prijs ligt momenteel onder het voortschrijdend gemiddelde op lange (200 weken) en korte (50 dagen) termmijn. Daarmee ontstaat er een kwetsbare positie voor de Bitcoin prijs.

Analisten verwachten dan ook dat we een aantal redelijk stabiele dagen krijgen in aanloop naar het FED Jackson Hole symposium, waar FED-voorzitter Powell een belangrijke speech houdt. Onder de huidige marktomstandigheden verwacht men daarna een bearish BTC prijs ontwikkeling die de koers zal terugdrukken naar de lange-termijn supportregio tussen $ 18.300,- en $ 19.500,-.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen