Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt. Bodem, bulls en verwachting

Inmiddels is het weer tijd voor onze Bitcoin update. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we hoe de bodem in zicht is. Ook zien we bullish analyses en delen we de verwachting op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 20.080,96 ($ 20.447,97). Dit is 1,75% hoger dan gisteren rond deze tijd maar iets lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. Afgezien van de stable coins zien we alleen Tron (TRX) 0,72% verliezen. De grootste winst is momenteel voor Avalanche (AVAX), dat 5,30% stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Is de Bitcoin bodem in zicht?

Op basis van de voortschrijdende gemiddelden concluderen analisten dat de Bitcoin bodem in zicht is. Wanneer we deze voortschrijdende gemiddelden combineren met historische analyses zien we dat de Bitcoin bodem rond 15 juli verwacht kan worden.

Er zijn echter 2 factoren die ervoor zorgen dat we niet te blind kunnen varen op de historische analyse. Enerzijds is er momenteel sprake van hoge inflatie en angst voor recessie. Dit was bij de eerdere periodes niet aan de orde. Daarnaast spelen institutionele beleggers een veel grotere rol.

Het sentiment onder de institutionele beleggers is nog steeds negatief. Dit zien we bijvoorbeeld door de massale investering in een beleggingsproduct dat short gaat op de Bitcoin en dus op prijsdaling speculeert.

Bloomberg analist verwacht BTC bull

Aan de andere kant staat Mike McGlone, senior analist van Bloomberg. Hij ziet de Bitcoin prijs nu als een kortingstarief. Op basis van diverse statistieken voorziet hij een enorme bullish uitbraak die al in de tweede helft van dit jaar kan beginnen.

Voorwaarde hierbij is volgens hem wel dat de FED zich terughoudend opstelt met de renteverhogingen.

Zoals we zien is de Bloomberg Galaxy Crypto index op dit moment 80% gedaald. Als we dit af zetten tegen de crypto Dollars hacket cap zien we dat de trend daarna stijgend is. Hiermee lijkt er een bullish outlook voor de Bitcoin te ontstaan.

Bitcoin koersverwachting op korte termijn

Op korte termijn zitten we in de consolidatiezone tussen $ 19.000 en $ 20.000,-. Zolang de BTC hiertussen blijft en er geen verkopen van ongedurige beleggers komen is er ruimte voor koersstijging. De volgende weerstanden liggen echter met $ 21.570,- en $ 22.560,- redelijk dichtbij.

Als een afwijzing van die weerstand ertoe leidt dat de Bitcoin weer daalt onder $ 20.000,- komt het bearish patroon via $ 19.000,- en $ 17.600,- in zicht. Een van de evenementen die de prijs een beslissende zet kan geven is de presentatie van de consumentenprijsindexcijfers op 13 juli. Op basis daarvan kan men meer inschatten over de inflatie en de door de FED te nemen stappen.

Ook de Elliott Wave analyse biedt nog geen duidelijke trend-indicatoren.

Het lijkt er in ieder geval op dat de markt volatieler zal worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!