Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 5 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto stijgt. Bull trap, let op, key koers

Tijdens de laatste Bitcoin lunch van deze week bekijken we uiteraard de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de prijsstijging van de afgelopen dagen. Was het een bull trap? Verder delen we een waarschuwing waar crypto-investeerders alert op moeten zijn. Tot slot analyseren de weekverwachting voor de Bitcoin (BTC) prijs en delen we de key koersen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.823,80 ($ 23.217,79). Dit is 1,59% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 stijgen weer. Afgezien van de stable coins noteert alleen Leo Token (LEO) een klein verlies van 0,60%. De grootste winst is op dit moment voor BuildnBuild (, de voormalige BinaceCoin BNB) met +6,83%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

On-chain metrics: Bitcoin (BTC) prijsstijging was een bull trap

Uit onderzoek van on-chain metrics specialist Glassnode blijkt dat de recente prijsstijging van de Bitcoin (BTC) een klassieke bull trap was. Uit data van deze on-chain metrics analyst blijkt namelijk dat nauwelijks nieuwe kopers in de markt kwamen. De prijzen werden voornamelijk opgedreven door bestaande (ver)kopers die transacties deden aan de hand van grote macro-economische gebeurtenissen.

Dit zien we ook terug in de netwerk-fees. Normaal gesproken stijgen deze naar mate er meer gebruikers bijkomen en dalen ze als er gebruikers verdwijnen. Nu zagen we echter geen significante wijziging in de netwerk fee. Dit betekent dus dat de koersen wel bullish waren maar het marktsentiment niet. Op zo’n moment kan een bearish correctie nooit lang uitblijven. Het hele rapport van Glassnode kun je hier lezen.

Waarschuwing: BTC prijs kan volatiel worden door spanningen China-Taiwan

De aanhoudende spanningen tussen China en Taiwan als gevolg van het bezoek van Nancy Pelosi kunnen invloed krijgen op de ontwikkeling van de BTC prijs. De Bitcoin wordt namelijk net als andere cryptomunten als risicovolle belegging gezien. Bij spanningen kiezen beleggers vaak voor minder risicovolle beleggingen.

Dit zagen we direct toen woensdag de marineschepen van Amerika en China in het gebied actief werden. De Bitcoin (BTC) prijs daalde toen fors. Toen de dreiging minder werd herstelde de cryptomarkt ook weer fors.

Analisten waarschuwen crypto traders dan ook voor prijsdruk op de Bitcoin (BTC) en andere crypto als de spanningen tussen China en Taiwan toenemen. Deze prijsdruk kan nog verder verhoogd worden als andere landen of verbanden, zoals de NAVO of de EU zich verder in het conflict mengen.

Dit is de Bitcoin (BTC) prijs koersverwachting met key koersen

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin (BTC) dus een winst en ligt de Bitcoin (BTC) prijs boven de $ 23.000,- en dat is een bullish teken. De vraag is of dit bij het ingaan van het weekend zo blijft. Later vandaag presenteert men in Amerika namelijk het banenrapport over juli. Hoe beter dit rapport is, hoe meer ruimte dit de FED biedt om de rente te verhogen om de inflatie te beteugelen. Na de laatste 6 rapporten zagen we dan ook een koersdaling in het half uur na de bekendmaking.

Als eerste key koersen kijken we na de psychologische $ 23.000,- naar het simpel voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (op $ 22.794) en het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen (op $ 22.499,-).

Daarmee kijken we dus naar beneden en dat klopt, want de Bitcoin (BTC) prijsverwachting voor de komende week is bearish.

Daarmee komt er een ‘double top formatie’ in zicht waarbij de top op $ 23.666,- komt te liggen. Als die formatie inderdaad gevolgd wordt kunnen we daarna een prijsdaling naar $ 21.115,- verwachten. Dit zien we ook in onderstaande video-analyse.

Een echte bullish reversal kunnen we pas verwachten als de Bitcoin (BTC) prijs de weerstand op $ 24.565,- breekt en deze omzet in een steunniveau. In dat geval is een stijging richting $ 28.000,- en $ 29.000,- mogelijk.

Uiteraard blijven we de ontwikkelingen volgen en doen we in onze Crypto Update vaan vanavond weer verslag van de ontwikkelingen.

Dit weekend brengen we een special waarin we je 5 manieren laten zien om gratis crypto te verdienen. Zo houd je het koersrisico wel heel beperkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!