Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: prijs BTC & crypto stijgt. Bullish Bitcoin signalen. Pas op!

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we bullish signalen voor de Bitcoin. We sluiten af met een waarschuwing, want te vroeg juichen kan gevaarlijk zijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten stijgen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 29.340,59 ($ 30.545,90). Dit is 1,48% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste andere munten uit de top 25 crypto stijgen. Er zijn naast de stable coins 2 uitzonderingen, Near Protocol (NEAR) en FTX Token (FTT). Zij verliezen echter respectievelijk 1,39% en 0,34%, dus de schade valt mee. De munt met de meeste winst op dit moment is de Litecoin (LTC) met + 6,56%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Bullish Bitcoin signalen geven markt perspectief

Inmiddels zien we ook weer wat signalen die kunnen duiden op een bullish sentiment. Zo laten de aandelen van crypto mining bedrijven momenteel mooie rendementen zien. Ook hier is er een enkele uitzondering, maar uit de sterke winsten (tot 20,82%) blijkt vertrouwen van de aandelenbeleggers.

Daarnaast zien we dat het dagelijks handelsvolume van de Bitcoin stijgt. Uit onderzoek blijkt dat er in de afgelopen week op 4 van de zeven dagen voor meer dan $ 10 miljard per dag aan BTC verhandeld werd. Daarmee lijkt er meer interesse in de BTC te komen en lijkt de Bitcoin klaar te zijn voor een koersuitbraak. Men hoopt aan de hand van de cijfers van deze week bevestiging voor deze stelling te vinden.

Bitcoin prijs verwachting: ruimte voor beperkte groei

Door de verbeterde marktomstandigheden zorgen de technische analyses ook voor een meer bullish perspectief. Waar we vorige week nog zagen dat de BTC een bearish vooruitzicht had draait het kantelpunt.

In onderstaande video-analyse zien we de meest recente technische en on-chain analyse.

We zien dat er inmiddels een bullish scenario mogelijk is mits we in ogenschouw houden dat de mogelijke prijsstijging in een bull-run conform deze analyse beperkt blijft tot maximaal ± $ 35.000,-. Daarnaast is er één grote ‘maar’…

Analisten waarschuwen voor bear attack BTC

We zien namelijk dat de Bitcoin richting haar ‘realized price’ gaat. Deze ligt rond $ 24.000,-. Nu zien we dat de laagste prijs in deze bear-run tot nu toe de koers zo’n 9,5% boven de realized price bracht voordat er weer prijsstijgingen waren. Op basis van historische analyses zien we echter dat de Bitcoin voor een stabiele rally vanuit een positie onder de realised prize zou moeten stijgen.

Analist Rekt Capital sluit hierop aan. Hij verwacht dat de koers nog verder gaat dalen.

Ook Delphi Digital verwacht dat als de consolidatie van de BTC koers rond $ 30.000,- blijft er een uitbraak naar beneden plaats zal vinden. Men gaat dan uit van koersniveaus tussen $ 22.000,- en $ 24.000,- of in het ergste geval de prijzen rond het hoogtepunt van de koers in 2017 ($ 19.000,- tot $ 20.000,-).

Overigens zagen we vanmiddag dat ook de prijsstijgingen bij de andere cryptomunten uit de top 25 zeker nog geen bull-rally zijn. Sterker nog, er zijn voor verschillende munten prijsdalingen te verwachten.

We zien dus een twijfelende markt waarbij de experts in 2 kampen verdeeld zijn. Alle reden om vooralsnog voorzichtig te zijn en uit te gaan van handelen in een onzekere markt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!