Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 29 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: Prijs BTC, crypto stijgt. Bulls, key koers, verwachting

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus is het de hoogste tijd om de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto te bekijken. Daarna bekijken we hoe het verval van de maand-opties eindigden, of er sprake is van een bull trend en wat de Bitcoin (BTC) prijs key koersen zijn voor dit weekend en de komende week.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen verder

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 23.546,49 ($ 24,004,10). Dit is 4,31% hoger dan gisteren rond deze tijd en 12,7% hoger dan tijdens de laatste Bitcoin lunch voor het FED rentebesluit.

Ook de prijzen van de munten uit de top 25 crypto stijgen verder. Naast de stable coins noteert alleen Leo Token (LEO) met -0,83% een klein verlies. De grootste winst op dit moment is voor Ethereum Classic (ETH), dat +25,10% noteert, maar er zijn meer munten die hun winst in dubbele cijfers schrijven. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle resultaten en live cryptoprijzen analyseren.

BTC prijsstijging jaagt beren met verlies weg

Om 10 uur vanochtend vervielen de maand-opties voor de Bitcoin (BTC). Als de koers hoger dan $ 24.000,- had geweest op dat moment was er een winst van $ 1,76 miljard voor de bulls te verdienen, maar de koers piekte iets te vroeg. De Bitcoin (BTC) prijs was vandaag tot nu toe het hoogst om $ 24.277,14 om 8.49 uur Nederlandse tijd. Om 10 uur noteerde de prijs echter $ 23.930,35. Hiermee hielden de bulls en de beren elkaar bij de maandopties in evenwicht.

Toch zorgde de koersstijging van vandaag ervoor dat de handelaren die op een koersverlies voor BTC speculeerden een slechte dag hadden. Vandaag alleen verloren zij $ 400 miljoen. Meer dan 90.000 traders verloren daarmee alles.

Is de BTC prijs nu echt bullish? Bitcoin Key koersen voor het weekend

Met de koersstijgingen is het natuurlijk de vraag of de Bitcoin (BTC) prijs nu eindelijk weer een bullish trend kan vormen of dat we toch nog rekening moeten houden met een terugval.

Als we de technische analyses bekijken zien we dat alle technische indicatoren op groen staan. Daarmee is de eerste key koers voor een bull scenario het 50-daags voortschrijdend gemiddelde op $ 23.150,-. Zolang de BTC prijs daarboven blijft lijken de beren kansloos. Daarna is het belangrijk dat de Bitcoin prijs aan het eind van de dag boven de $ 24.000,- staat.

Als dit het geval is wacht een zeer sterke weerstand op $ 25.000,-. Wanneer deze gebroken wordt ligt de weg open naar verdere koersstijgingen. Als deze niet gebroken wordt is het de vraag hoe ver de BTC prijs teruggedrongen wordt door de mislukte aanval. Zolang de prijs boven het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken blijft (tussen $ 22.700 en $ 22.800,-), maar de $ 25.000,- niet passeert is er sprake van een consoliderende prijs. Een break onder de $ 22.800,- maakt dat we weer in het eerder beschreven bearish patroon vallen, waarbij $ 20.000,- de volgende key koers wordt.

Als de Bitcoin (BTC) prijs wel door de $ 25.000,- weet te breken ligt de weg open naar verdere koersstijgingen.

Bitcoin (BTC) prijs weekverwachting

Aan het eind van het weekend weten we dus of de markt zich bearish, bullish of consoliderend ontwikkelde. We hebben het bearish scenario al enkele malen geschetst en het consoliderend niveau spreekt voor zich. Als we verder kijken zien we dat de volgende sterke weerstand op $ 28.656,- ligt. Daarmee lijkt de markt dus af te koersen op een prijsstijging van 18%.

Deze 3 waarschuwingssignalen kunnen de Bitcoin (BTC) bull trend doorbreken.

Om te zien welke kant de markt op beweegt zijn er 3 technische indicatoren die kunnen signaleren dat deze bull-rally voorbij is. Dit zijn:

  • Het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (tussen $ 22.700,- en $ 22.800,-);
  • Het 30-daags voortschrijdend gemiddelde op $ 22.245,- en
  • een dagsluiting onder de $ 21.115,-.

Overigens lijkt een verdere koersval dan niet direct aan de orde. Er ligt namelijk een sterk steunniveau tussen $ 19.000,- en $ 20.000,- zoals je in onderstaande video-analyse kunt zien.

Het blijft daarmee verstandig om je in te stellen op handelen in een onzekere markt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Prijs BTC, crypto stijgt. Bulls, key koers, verwachting
Sluiten