Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 apr 2022

Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto stijgt: Bulls, miljoenenjacht en koersen

De live Bitcoin prijs en prijzen van de top 25 cryptomunten zijn inmiddels het vaste startpunt van onze dagelijkse Bitcoin lunch. Daarnaast bekijken we nog meer bull-factoren. Ook zien we hoe de Bitcoin koers zet naar een prijs van $ 1 miljoen per BTC. Tot slot delen we een aantal koersen die investeerders nu volgen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

De live Bitcoin prijs noteert op het moment van schrijven EUR 36.759,32 ($ 39.651,44). Dit is 1,39% hoger dan tijdens onze Koningsdag Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto zijn overwegend positief. Er zijn wel rode cijfers, maar als we zien dat Avalanche (AVAX) op dit moment met -1,37% de grootste verliezer uit de top 25 is lijkt de schade mee te vallen. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor BinanceCoin (BNB) met + 2,99%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bullish factoren Bitcoin verdrijven de beren

Zoals we gisteravond zagen was het de beren een lief ding (bijna $ 100 miljoen) waard om de koers onder $ 39.000,- te houden. Dit is blijkbaar niet gelukt en dat is een goed teken voor de bulls.

De bulls hebben sowieso de wind mee. Het feit dat de Centraal Afrikaanse Republiek inmiddels de BTC als wettig betaalmiddel accepteerde helpt daar zeker bij, aangezien dit vertrouwen geeft in verdere massa-adoptie en de user-cases voor BTC.

Ook bij de technische analyses was er weer een bull-factor te noteren. Er lijkt namelijk voor de eerste keer dit jaar een bullish MACD-kruis aan te komen.

Bullish uitbraak aanstaande? Dit zijn de koersen die BTC beleggers nu volgen

Als de Bitcoin de bullish trend wil voortzetten is het belangrijk dat de BTC prijs eerst de weerstand op $ 40.700,- weet te breken. Als dit lukt kan de koers verder stijgen en de kleinere weerstanden tussen $ 41.000,- en $ 45.000,- doorbreken.

Als de aanval op de eerste weerstand niet slaagt volgt er een terugval. Deze zal echter klein zijn. De technische support ligt rond $ 37.000,-, maar de whales kopen tot nu toe de dip tussen $ 39.000,- en $ 38.000,-. Zoals we zien beweegt de Bitcoin dus tussen steeds smallere bandbreedtes en lijkt een uitbraak in de komende dagen evident. Daarbij zijn de kansen op een bullish uitbraak vooralsnog het grootste zoals we ook in deze analyse zien.

Arthur Hayes: BTC in 2030 $ 1 miljoen waard, zo gaat het…

Op de lange termijn blijft de meerderheid van de analisten positief over de Bitcoin prijs. BitMEX-oprichter Arthur Hayes is er bijvoorbeeld van overtuigd dat de BTC in 10 jaar tijd $ 1 miljoen waard wordt.

In een uitgebreide blogpost legt hij uit welke factoren hierbij een rol spelen en welke stappen je kunt nemen om je hier financieel op voor te bereiden. Hij is ervan overtuigd dat, wanneer de markt die stappen ook laat zien, de koers van de Bitcoin in 10 jaar tijd naar $ 1 miljoen zal stijgen.

Er zit echter één catch-22 in zijn verhaal. Hij stelt namelijk dat het essentieel is voor het bereiken van dit koersniveau dat de Bitcoin als betaalmiddel wordt gebruikt. De vraag is natuurlijk welke investeerder dat doet terwijl hij/zij weet dat er een astronomisch rendement wacht als men de BTC vasthoudt. Dit terwijl de $ 1 miljoen koers dus volgens Hayes niet gehaald wordt als men de munt massaal vasthoudt.

Wij zijn benieuwd en blijven volgen hoe die situatie zich ontwikkelt. Uiteraard geven wij jou de gelegenheid om hiervan getuige te zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto stijgt: Bulls, miljoenenjacht en koersen
Sluiten