Bitcoin lunch: crypto en BTC prijs stijgt; hoever? Indicatoren, adoptie + …

Tech Robert Kroes 14 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

We serveren vandaag een lekkere Bitcoin lunch, want als we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto bekijken zien we stijgende koersen. Daarnaast bekijken diverse indicatoren, mogelijke massa-adoptie en de koersverwachting op korte en lange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

De live Bitcoin prijs bedraagt op het moment van schrijven EUR 37.863,54 ($ 41.173,48). Dit is 2,77% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. Naast de stable coins schrijven alleen Dogecoin (DOGE) en Polygon (MATIC) een verlies, maar met respectievelijk -0,64% en -0,78% is de schade te overzien. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor Bitcoin Cash (BCH) met + 11,72%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Gaat Brazilië de Bitcoin als legitiem betaalmiddel accepteren?

In Brazilië gaat aanstaande dinsdag (19 april) de Bitcoin-wet in stemming in de senaat. Met deze wet krijgt de Bitcoin een plek in het financieel systeem. Hierdoor wil men de economie en de investeerders beschermen.

Daarmee lijkt het proces op de erkenning van Bitcoin als wettig betaalmiddel zoals dat in El Salvador gebeurde, maar technisch is dit niet het geval. De erkenning van de wet zou president Bolsonaro de mogelijkheid geven om een regelgevende autoriteit in te stellen en regels voor Bitcoin- en crypto investeringen te implementeren.

Overigens is een eventuele goedkeuring van de senaat niet de laatste stap in de accordering van de Bitcoin-wet. Als de Senaat instemt (en dat is de verwachting) gaat de wet nog langs de Kamer van afgevaardigden en – bij goedkeuring door deze kamer- naar president Bolsonaro voor definitieve goedkeuring.

Feit is wel dat een juridische status voor de Bitcoin het gebruik ervan in Brazilië stimuleert. Met ruim 212 miljoen inwoners zou dit een forse stap naar massa-adoptie en dus koersstijgingen zijn.

Meer technische indicatoren bullish over BTC

We zien de laatste periode al veel bullish factoren voor de Bitcoin. Nu komen daar 3 factoren bij.

Allereerst zien we dat de RSI- en MACD-indicator het niveau ‘extremely oversold‘ aangeven. Daarmee zeggen deze indicatoren dat de prijs van de Bitcoin eigenlijk te goedkoop is.

Daarnaast zien we dat steeds meer investeerders hun BTC van de beurs halen om te wachten op koersstijgingen. Er waren maar 3 eerdere momenten waarop zoveel Bitcoin uit de markt vloeide. Alle drie de keren werd dit gevolgd door koersstijgingen, zoals je in deze grafiek kunt zien.

Bitcoin koersverwachting op korte en lange termijn

Allereerst is er een fundamentele factor die de koersverwachting op korte termijn zal beïnvloeden. Later vanmiddag maakt de FED namelijk haar nieuwe rentebesluit en toelichting op het monetair beleid bekend. Dit is voor investeerders belangrijk omdat men daarmee inzicht krijgt in hoe de FED omgaat met de inflatie en het afbouwen van het COVID-19 steunprogramma. Gezien het huidige herstel lijkt de cryptomarkt daarover positief gestemd, maar het verleden leert dat er een fikse reactie kan volgen als investeerders verrast worden.

UPDATE: uiteraard bedoelden we hier niet het FED-rentebesluit maar het rentebesluit van de ECB. Inmiddels is bekend dat de ECB besloot de rentes niet te wijzigen.

Als we deze factor even parkeren zien we dat de Bitcoin prijs zichzelf door de koersstijgingen een plezier heeft gedaan door boven $ 41.000,- te blijven. Daarmee ligt de weg open naar de volgende twee weerstanden op $ 42.250,- (het 0,382 FIB retranchement niveau). Als dit lukt is de bullish golf bevestigt en ligt er verdere groei in het verschiet.

De volgende weerstand is dan te vinden op het niveau van het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen (rond $ 48.000,-), waarna volgens de Fibonacci-analyse een verdere stijging naar $ 50.000,- tot $ 51.000,- in het verschiet ligt.

Zoals we gisteren al zagen is, in het geval de BTC niet door de weerstand op $ 42.250,- weet te breken, in eerste instantie support te vinden op het psychologische niveau van $ 40.000,- en daarna op de whale buy zone van $ 38.000,-. Mochten deze beide supportniveaus gebroken worden kan er op korte termijn een fikse koersdaling volgen richting $ 30.000,- of zelfs lager.

Voor de zekerheid zouden wij dus anticiperen op het handelen in een onzekere markt, waar uiteraard ook geld te verdienen is.

Gaat Bitcoin dit jaar nog naar $ 100.000,-?

Voor de lange termijn blijven investeerders ongemeen positief over de Bitcoin koers. Zo denkt Antoni Trenchev, CEO van crypto leenplatform Nexo dat de koers binnen een jaar naar $ 100.000,- kan stijgen.

Hij gaat er daarbij vanuit dat de FED niet te veel in zal grijpen om een crash in aandelenprijzen te voorkomen. Ook gaat hij ervan uit dat de investeerders door een eventuele koersval als gevolg van de correlatie met aandelen heen kunnen kijken. Wij zijn vooralsnog iets minder optimistisch. Laten we eerst zien wanneer de Bitcoin op korte termijn de technische indicatoren staaft. Wij blijven dit uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen