Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 3 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto stijgt, MicroStrategy-bodem-koers

Tijdens de lunch bekijken we natuurlijk de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de gevolgen van het opstappen van MicroStrategy topman Michael Saylor. Ook analyseren we of we de BTC bodem al gezien hebben. Tot slot analyseren we de key koersen voor de Bitcoin (BTC) prijs op korte termijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.750,14 ($ 23.343,34). Dit is 2,44% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste munten uit de top 25 crypto stijgen. Naast de stable coins verliest alleen Solana (SOL) 2,56%. Uniswap (UNI) noteert met +12,15% momenteel de grootste winst. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptobeurzen cryptocurrency

MicroStrategy topman Michael Saylor legt functie neer na Bitcoin verlies en dat is goed nieuws

Een van de koplopers bij het toetreden van institutionele beleggers tot de Bitcoin (BTC) markt was het Amerikaanse beursgenoteerde MicroStrategy. CEO Michael Saylor ontpopte zich sindsdien als een invloedrijke BTC enthousiasteling. Ondanks het enthousiasme moest MicroStrategy over het tweede kwartaal een verlies van bijna een miljard bekend maken als gevolg van deze investeringen in Bitcoin. Topman Michael Saylor maakte tegelijk bekend zijn functie als CEO neer te leggen. Wie daarmee een prijsdaling van de Bitcoin verwachtte kwam echter bedrogen uit.

Saylor gaat zich namelijk in de rol van ‘executive chairman’ nog meer toeleggen op de strategische aankoop van Bitcoin binnen MicroStrategy. Het concern heeft namelijk het kopen en bewaren van Bitcoin (BTC) als corporate strategy vastgelegd. Daarmee wordt de rol van Saylor een belangrijke. Dit is goed voor de reputatie van de Bitcoin en cryptomarkt. Voor zover bekend is het ook de eerste keer dat een niet-financieel beursgenoteerd bedrijf BTC en crypto als strategie omarmt.

Investeerder gelooft dat de BTC bodem bereikt is

In een interview met MarketWatch legt Anthony Scaramucci, topman van SkyBridge Capital uit dat de bodem van de BTC prijs bereikt is bij het dieptepunt van de afgelopen bear cyclus. Daarmee ligt de bodem op $ 17.500,-. Volgens Scaramucci ligt de weg open voor een herstel. Op basis van de ‘fair market value’ analyse verwacht hij dat de munt kan stijgen naar $ 40.000,-. Door de macro-economische ontwikkelingen denkt hij echter dat het herstel langzamer gaat dan na eerdere bearish cycli.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn

Na een aantal negatieve dagen heeft de Bitcoin (BTC) weer terrein heroverd. Een van de eerste key koersen is dan ook $ 22.650,-. Deze weerstand lag op het 0,5 FIB retracement niveau en is inmiddels gebroken. Daarmee kan deze weerstand tot supportniveau promoveren.

Als dit lukt ligt een verdere groei naar $ 23.650,- en $ 24.669,- open. Hiermee lijkt de Bitcoin (BTC) nog steeds bezig aan de derde van 5 opwaartse golven. De derde golf is daarbij altijd die met de grootste opgaande trends. Dit patroon is volgens analyse valide zolang de koers boven de $ 22.230,- blijft. Daarmee lijkt er dus weer perspectief voor de BTC bulls in de markt te komen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto stijgt, MicroStrategy-bodem-koers
Sluiten